Indijci dolaze tražiti partnere na Rexpo

Autor: Darko Bičak , 05. ožujak 2013. u 22:00
S. Marušić, direktorica Rexpo Adriatica/D. U./PIX

Kompanija Luxor prošle je godine našla partnera na Rexpu i pokrenula višemilijunski projekt.

Međunarodni sajam investicija i komercijalnih nekretnina Rexpo Adriatic, pod medijskim pokroviteljstvom Poslovnog dnevnika, doživjet će sredinom travnja u Zagrebu svoje drugo izdanje, najavila je na konferenciji za novinare Sanda Marušić, direktorica projekta.

Očekuje se da će ovogodišnji Rexpo nadmašiti prošlogodišnji koji je okupio 1200 profesionalnih posjetitelja, 51 izlagača i 69 govornika.Sajam je prvenstveno namijenjen predstavnicima lokalne samouprave, kao i privatnim poduzetnicima, koji imaju zanimljivi projekt, ali im nedostaje novac. Na ovakvom skupu se mnogi od njih nadaju da će pronaći ulagača kojem će biti zanimljiva njihova ponuda. Luxor grupa, tvrtka za upravljanje i održavanje objekata, jedna je od tvrtki koja je na prošlogodišnjem Rexpou uspjela pronaći poslovnog parntera.Kako pojašnjava Ivan Ninković, predsjednik Uprave ove kompanije sa 1300 zaposlenih, Luxor se lani pojavio na Sajmu zbog najave da će biti prisutni i mnogi regionalni ulagači, koji su potenicijalno zanimljivi njegovoj tvrtki. Slučajnost je htjela da se ostvari konatkt s indijskom investicijskom tvrtkom Embassy Group koja je planirala otvoriti IT park u Srbiji.

Investicija vrijedna 50 milijuna eura u park kod vojvođanske Inđije je realizirana, a očekuje se da će prve IT tvrtke u njega useliti početkom svibnja. Luxor je dobio ugovor za kompletnu logistiku tog parka. Ninković nije želio govoriti o konkretnoj cijeni tog ugovora, no napominje da se radi o milijunskom iznosu u eurima. Indijska tvrtka će ove godine na Rexpou razmatrati opcije i za dolazak u Hrvatsku. Slovenski investitor u energetske projekte bioplina "Keter organica" će također potražiti potencijalne poslovne partnere u Hrvatskoj. Keter trenutno planira u našoj zemlji ukupno 14 projekata u vrijednosti od 70 milijuna eura.  

Komentirajte prvi

New Report

Close