Idućeg tjedna odluka o optužnici za Čehoka i Pataftu

Autor: Agencija VLM , 30. studeni 2012. u 18:13
Ivan Čehok (PXL)

Čehok je dao 2,6 milijuna kuna, a Patafta je platio jamčevinu od 12 mil. kuna, jednu od najvećih u povijesti.

Hoće li zagrebački Županijski sud potvrditi sada dorađenu USKOK-ovu optužnicu protiv Ivana Čehoka, bivšeg varaždinskog gradonačelnika, poduzetnika Davora Patafte i ostalih, znat će se sljedeći tjedan. Naime, optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Jasne Smiljanić u petak je o njoj raspravljalo oko dva i pol sata, a rasprava će biti nastavljena u srijedu.

Čehoka, Pataftu, Tomislava Kezelja, Narcisu Huljev, Hrvoja Vojvodu i još tri Pataftine tvrtke USKOK tereti da su oštetili grad Varaždin za najmanje 49,5 milijuna kuna, no optužnica im je u svibnju vraćena na doradu jer moraju bolje obrazložiti i argumentirati zašto smatraju da su se Čehok, Patafta i Narcisa Huljev udružili u grupu za počinjenje kaznenih djela. Inače, optužnica, kojom se Čehoka i ostale tereti za udruživanje radi počinjenja kaznenih djela, zloporabe položaja i ovlasti te za pomaganje i poticanje na zloporabe, podignuta je potkraj prosinca lani.

Čehok je optužen da je od kraja 2007. do sredine 2011. pogodovao Patafti i njegovim tvrtkama u poslovima s Gradom i gradskim poduzećima. Patafti je u tom razdoblju, tvrdi USKOK, isplaćeno najmanje 35,8 milijuna kuna. Čehok je lani u srpnju izašao iz istražnog zatvora u Remetincu uz jamčevinu od 2,6 milijuna kuna, a iza rešetaka je proveo više od mjesec i pol. Dao je ostavku na gradonačelničku dužnost. Patafta je pak sudu dao jamčevinu od 12 milijuna kuna, jednu od najvećih u povijesti našeg pravosuđa.

Komentirajte prvi

New Report

Close