HTZ ukida tri najskuplja predstavništva u svijetu

Autor: Marija Crnjak , 20. srpanj 2015. u 16:01
Direktor Hrvatske turisticke zajednice Ratomir Ivicic. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

HTZ trenutno na 18 predstavništava u svijetu troši oko 5 milijuna kuna.

Zbog toga što nisu opravdali rezultatima s tih tržišta, Hrvatska turistička zajednica ukida svoja tri najskuplja predstavništva u inozemstvu, ono u Španjolskoj, Švicarskoj te Japanu, na čemu će godišnje uštedjeti milijun kuna. Turističko vijeće HTZ-a na današnjoj sjednici donijelo je odluku da se na upravo dovršenom natječaju u ta tri predstavništva ne odabere niti jedan direktor. Predstavništva će biti otvorena samo do kraja ove godine.

"Do tad ćemo predložiti novi model oglašavanja i predstavljanja Hrvatske na tim tržištima. Time će se značajno racionalizirati poslovanje, istaknuo je direktor HTZ-a Ratomir Ivičić. HTZ trenutno na 18 predstavništava u svijetu troši oko 5 milijuna kuna, a evidentnim zatvaranjem ova tri ureda trošak će se smanjiti za petinu. 

Na navedenom natječaju HTZ je u inozemstvu dobio tri nove direktorice. Metka Bradetić će voditi predstavništvo u Sloveniji, Jelena Bilić na natječaju je izabrana za direktoricu predstavništva u Češkoj, a Ivona Grgan će voditi predstavništvo u Velikoj Britaniji. Naredne tri godine funkciju direktora predstavništva u Austriji i dalje će obnašati Ranko Vlatković, a Paul Šikić će i dalje biti direktor predstavništva u Švedskoj. Vlatković će ujedno preuzeti švicarsko tržište.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Vlast računa na turiste iz regiona, ljetovat će u ferijalnim hotelima a usput će im dati državljanstvo da odmah glasuju. Oni koji odluče ostati u HRV dobit će od konobar-ministra odmah par milijuna kn za biznis. Za narod će objaviti vijest o uštedama zatvaranjem “skupe” poslovnice.

HTZ je, sa postojećim konceptom djelovanja, rezervat za uhljebe pa se pitamo čemu harač koji firme plaćaju!?

Da li to znaci da Hrvatska ne treba turiste iz bogatih zemalja kao sto su Svicarska ili Japan ??? Ustedjeli mozda jesu ali koliko ce izbubiti [emo_namigusa]

New Report

Close