HT korak bliže zaključenju posla s Ericssonom NT

Autor: Bernard Ivezić , 08. srpanj 2014. u 22:00
HT već ima dugu povijest outsourcinga/Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Uprava operatera Radničkom vijeću nacrt posla o preseljenju 650 radnika u tvrtku kći ENT-a predstavila uz oznaku ‘stroga poslovna tajna’.

Prvu prepreku zaključivanju ugovora o outsourcingu 650 radnika Hrvatskog telekoma u tvrtku kćer Ericssona NT zvanu Ericsson Services čelnik operatera Davor Tomašković načelno je već preskočio.

U utorak je ovaj posao predstavio Radničkom vijeću HT-a koje će na kraju ipak o tome imati isključivo savjetodavnu odluku.Iznenađujuće, kako neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik, Uprava operatera je posao s Ericssonom NT pred Radničko vijeće HT-a poslala pod oznakom stroge poslovne tajne. Zbog toga nam njegov sadržaj nitko nije želio komentirati. No, to je ujedno razlog zbog kojeg nitko osim Uprave HT-a i članova Radničkog vijeća kompanije nema informacije kojih bi se 650 radnika obuhvatilo ovim poslom kao ni to kako on točno izgleda.

 

11,1posto

radnika operater HT preselit će u tvrtku Ericsson Services

Izvori bliski HT-u stoga se pribojavaju glasina unutar kompanije i ističu da bi Uprava u idućih nekoliko dana trebala o svemu obavijestiti barem one radnike koje planira izdvajati.Iako ovo nije prvi HT-ov outsourcing posao, jer kompanija se na taj način često restrukturirala posljednjih desetak godine pri čemu je prvo izdvojila čistačice i čuvare, ipak je jedan od največih do sada. Naime, riječ je o preseljenju u novu tvrtku 11,1 posto ukupno zaposlenih u kompaniji.

U odnosu na slične slučajeve može se jedino zaključiti da će Uprava HT-a pričekati mišljenje Radničkog vijeća i nakon toga formalno donijeti odluku o sklapanju ugovora s Ericssonom NT. Trenutačno se posao zasniva na pismu namjere koje nije obvezujuće.Prema objavi HT-a, zadnja prepreka poslu s Ericssonom NT može biti odluka regulatora. No, regulatori do sada nisu zakočili niti jedan HT-ov outsourcing posao.

Komentirajte prvi

New Report

Close