Hrvatskoj se iz EU-a za promet nudi 2,45 milijardi eura

Autor: Agencija VLM , 16. travanj 2014. u 08:20
Foto: Thinkstock

Ministar Hajdaš Dončić govorio je i o mogućnostima korištenja fondova EU pa je istaknuo da RH može iz CEF fonda do 2020. godine povući 456 mil. eura za ulaganja u dio Mediteranskog koridora

Strategija prometnog razvitka Hrvatske gotova je i nakon analize u javnu će raspravu, najavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić na okruglom stolu “Mogućnosti prometnog sustava RH – godišnjica članstva u EU”, koji je održan u sklopu znanstveno-stručnog savjetovanja Znanost i razvitak prometa u zagrebačkom središtu HGK.

Ministar Hajdaš Dončić govorio je među ostalim i o mogućnostima korištenja fondova EU pa je istaknuo da Hrvatska može iz CEF fonda do 2020. godine povući 456 milijuna eura za ulaganja u hrvatski dio Mediteranskog koridora (cesta, pruga na relaciji Rijeka – Zagreb – Budimpešta) i riječni koridor Rajna – Dunav. U Operativnom programu za promet EU Hrvatskoj se nudi oko dvije milijarde eura.

Hajdaš Dončić istaknuo je da se u željeznicu planira ulaganje kroz Mediteranski koridor vrijedno 2,3 milijarde eura te da će se u revitalizaciju pruga i podizanje brzina ove godine uložiti 2,7 milijardi kuna, a u obnovu voznog parka HŽ Putničkog prijevoza nabavom 44 vlaka uložit će se 1,6 milijardi kuna.

Komentari (2)
Pogledajte sve

To! Vlada pripremila ražanj, a zec u šumi.

od toga što se “nudi” nećemo realizirati više od 30% zahvaljujući “sposobnosti” ekipe na vlasti

New Report

Close