Hrvatske ceste zbog Konstruktora izgubile 240 milijuna kuna?

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2012. u 10:10
Štrajk radnika splitskog "Konstruktora" / PXL

“Posljednjih dana na gradilištima se odvijaju sastanci predstavnika Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta te Konstruktora”.

Na osam gradilišta gdje su investitori Hrvatske autoceste i Hrvatske ceste odvija se prava drama zbog odbijanja splitskoga Konstruktora da napusti gradilišta i ustupi radove drugim tvrtkama, doznaje Jutarnji list. Nalog za napuštanje gradilišta je izdan jer poduzeće ne može izvršiti ugovorene radove. Prema neslužbenim informacijama, Hrvatske ceste zbog Konstruktora imaju oko 240 milijuna kuna manju realizaciju radova od planirane, piše list.

Na autocesti Ravča – Ploče Konstruktor bi morao završiti radove u vrijednosti od oko 120 milijuna kuna. No, njegovi radnici na gradilištu štrajkaju, a radovi stoje. Zbog zastoja radova, ne može se u objekte ugrađivati već isporučena oprema, zbog čega je ugrožen cjelokupni proces gradnje. Rok za završetak gradnje te dionice autoceste je 1. srpnja 2013. godine, ali je sada pod velikim upitnikom. Upitan je i završetak tunela Sv. Ilija, gdje Konstruktor na tunelu i predusjeku mora dovršiti radove u vrijednosti od oko 3,5 milijuna kuna, piše list.

Posljednjih dana na gradilištima se odvijaju sastanci predstavnika Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta te Konstruktora, ali bez ikakvog rezultata, piše list. Izvori Jutarnjeg lista kažu da predstavnici Konstruktora odbijaju napustiti gradilište i tvrde da će nastaviti s radovima kad tvrtka riješi financijske probleme. No, ni u Hrvatskim cestama ni u Hrvatskim autocestama nemaju vremena za čekanje jer radovi stoje. Odlučeno je zato da radove preuzmu ostale tvrtke iz poslovnih udruga s kojima je Konstruktor pobijedio na natječajima, piše list.

Komentirajte prvi

New Report

Close