Hrvatska pošta poziva na upis obveznica vrijednih 400 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. listopad 2014. u 11:50
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Svi zainteresirani ulagatelji će tako tijekom razdoblja ponude morati naznačiti iznos obveznica koje su spremni upisati i uplatiti.

Hrvatska pošta objavila je poziv investitorima na upis petogodišnje kunske obveznice ukupnog nominalnog iznosa od 400 milijuna kuna, kojima će, uz ostalo, refinancirati obveznicu koja na naplatu dospjeva 2015. godine.

Kako se navodi u javnom pozivu, izdanjem obveznice dospijeća 2019. godine Hrvatska pošta namjerava refinancirati obveznicu dospijeća 2015. godine (HP-O-155A), a izdanje će biti provedeno kao javna ponuda ulagateljima bez prethodne objave prospekta. Naime, poziv se odnosi na ulagatelje koji će za upisane obveznice uplatiti iznos od najmanje 100 tisuća eura po ulagatelju, za svaku pojedinačnu ponudu, u kunskoj protuvrijednosti na dan zatvaranja knjige upisa.

Pritom imatelji postojećih obveznica, koje dospjevaju iduće godine, imaju mogućnost zamjene tih za nove obveznice, i to u omjeru 1 naprema 1.

Svi zainteresirani ulagatelji će tako tijekom razdoblja ponude morati naznačiti iznos obveznica koje su spremni upisati i uplatiti, odnosno zamijeniti za postojeće obveznice, a konačna alokacija novih obveznica investitorima izvršit će se sukladno ukupno pristiglim obvezujućim ponudama za upis, navodi se u pozivu.

Očekivani datum novog izdanja obveznica Hrvatske pošte je 10. studenog ove godine, a očekivani datum dospjeća 10. studenoga 2019. godine.

Obveznice će biti denominirane u kunama, bit će izdane uz fiksnu kamatnu stopu, minimalni iznos upisa je 100 tisuća eura, cijena otkupa je 103 posto, a prinos na te obveznice veže se uz interpolirani kupovni prinos na dvije državne obveznice – RHMF-O-187A i RHMF-O-203A.

Agenti ovog izdanja su Zagrebačka banka, Raiffeisenbank Austria d.d. i Hrvatska poštanska banka.

Knjiga upisa bit će otvorena 4. studenoga u 9 sati ujutro, do 5. studenog u 15 sati. Cijena izdanja biti će utvrđena 5. studenog, a alokacija provedena 6. studenog, najavljuje se u pozivu.

Komentirajte prvi

New Report

Close