HRT za 16 milijuna kuna nabavlja 94 vozila

Autor: Marija Brnić , 13. kolovoz 2013. u 22:00
Otpisano je 18 automobila/Robert Anić/PIXSELL

Na Prisavlju tvrde da ova nova nabava donosi uštede.

Hrvatska radio televizija objavila je natječaj za nabavku novih vozila putem operativnog leasinga. Do 23. rujna, naime, prikuplja ponude za ukupno 94 vozila.

Riječ je o desetak grupa vozila, od kombija za prijevoz većih ekipa i opreme, 30 karavan vozila srednje klase za prijevoz manjih novinarskih ekipa, monovolumena više i srednje klase, terenskog auta do teretnog vozila veće nosivosti za prijevoz teže opreme. Ukupan iznos predviđen za nabavku, bez PDV-a, nešto je iznad 16 milijuna kuna. Kako pojašnavaju na HRT-u, postupak nabave vozila pokrenut je zbog isteka ugovora koji je 2009. godine sklopljen s Erste leasingom.

Po tom ugovoru, HRT ima obvezu vraćanja vozila, no na HRT-u ističu i kako je tim ugovorom bilo obuhvaćeno 102 vozila, dok bi se novi leasing ugovorio za 8 vozila manje, čime će se, napominju, ostvariti ušteda. No, točan financijski učinak nabave ovih vozila moći će, dodaju, utvrditi tek kada zaprime ponude i odaberu najpovoljniju.Sa HRT-a napominju i kako vozila nisu namijenjena samo za centralu u Zagrebu, nego i za dopisništva i regionalne centre. Inače, pored spomenutih vozila kojima ističe leasing, HRT je otpisao 18 starih, dotrajalih vozila, koja su bila u vlasništvu HRT-a, tako da će smanjenje broja vozila biti i veće, za ukupno 26.

Također je, s ciljem racionalizacije troškova izvršeno sveobuhvatno restrukturiranje voznog parka, smanjena kilometraža vozila i korištenje vozila koji ne služe u svrhu proizvodnje programa. Što se tiče postojećih ugovora za vozila, napominju da se zbog zakona o javnoj nabavi ne mogu produžiti, niti se vozila mogu otkupiti, te se stoga i krenulo u nabavku novih. 

Komentari (18)
Pogledajte sve


…Generaliziraš, pun si predrasuda a prazan si sa znanjem ili barem analitičkim mišljenjem.Ali ajde imaš pravo na to, samo je bitno da se trudiš, a to ti se mora priznati.

Ovo ti je najgora kombinacija tup,a bolesno ambiciozan. Zato i jesmo tu di jesmo.



@domacica

Znaci, nesto sto ne razumijes, nuzno mora biti tupavo? Jel to mozda neciji ego ne moze dopustiti da od njega postoje pojedinci koji su sposobniji razmisljati na puno visem nivou nego oni sami? I k tome su jos ovce a ti si pripadnik jedne posebne, briljantne i po svemu naj naj naj, rase*?

To je u redu, samo ako to “razmišljanje” ima empirijski dokaz ili je bar mjerljivo.

Ako nije(a za tvoje nisam vidio niti mjerljivost niti nekakvu knzistentnost niti uopće to mogu zvati mišljenjem nego nabacanim trenucima)onda ne pričamo o ničemu.

Generaliziraš, pun si predrasuda a prazan si sa znanjem ili barem analitičkim mišljenjem.

Ali ajde imaš pravo na to, samo je bitno da se trudiš, a to ti se mora priznati.

@domacica

Znaci, nesto sto ne razumijes, nuzno mora biti tupavo? Jel to mozda neciji ego ne moze dopustiti da od njega postoje pojedinci koji su sposobniji razmisljati na puno visem nivou nego oni sami? I k tome su jos ovce a ti si pripadnik jedne posebne, briljantne i po svemu naj naj naj, rase*?


Izgleda da imas problema s razumjevanjem, pa da ponovim pitanje. Da li negdje u zakonu stoji da si ti obavezan imati TV/radio prijemnik?

a sta ako zelim gledati rtl ili novu ili nesto deseto?

New Report

Close