HOK i ZABA potpisali ugovor o nastavku povoljnijeg kreditiranja obrtnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. siječanj 2015. u 12:07
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Kratkoročni krediti ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci.

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Zagrebačka banka potpisali su ugovor o nastavku povoljnijeg kreditiranja obrtnika i u 2015. godini, izvijestili su u ponedjeljak iz Zagrebačke banke.

Tako će se članovima HOK-a kratkoročni krediti s povoljnijom kamatnom stopom odobravati za financiranje sezonskih poslova kao i ugovorenih poslova za isporuku roba ili usluga te financiranje potreba za obrtnim sredstvima, a dugoročni krediti mogu imati namjenu za financiranje trajnih obrtnih sredstava.

Uz kredite uz valutnu klauzulu u ponudi je i mogućnost kunskih kredita, navodi se u priopćenju.

Kratkoročni krediti ugovaraju se na rok otplate do 12 mjeseci, dok je za dugoročne kredite rok otplate do 36 mjeseci uz mogućnost korištenja razdoblja počeka do 6 mjeseci, koji nije uključen u rok otplate kredita.

Naknade za obradu kreditnog zahtjeva iznose 500 kuna jednokratno, dok korisnici paket računa-model Partner za kratkoročne kredite ne plaćaju naknadu, a za dugoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50 posto. Korisnici paket računa-model Poduzetnik za kratkoročne kredite ostvaruju popust na naknadu u visini od 50 posto.

Predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec je istaknuo kako je partnerstvom sa Zagrebačkom bankom obrtnicima osigurana kvalitetna podrška kroz ponudu povoljnijih kratkoročnih i dugoročnih izvora financiranja za realizaciju novih poslovnih projekata, kako bi jednostavnije premostili financijske probleme i osigurali razvoj i novo zapošljavanje.

Napominje i kako se time nastavlja višegodišnja uspješna suradnja HOK-a i Zagrebačke banke, kao strateškog partnera u sinergijskom programu Obrtnik&partner, koji je prerastao u program 100 posto Poduzetnik.

Zagrebačka banka u svojem poslovanju nastoji pružiti što bolju potporu hrvatskim obrtnicima, a dokaz tome je i nastavak naše izvrsne suradnje s HOK-om u 2015. godini, izjavila je članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak.

Važnim je istaknula što osim ponude proizvoda i usluga banke, obrtnicima nude stručnu pomoć i pri planiranju njihova razvoja.

Inače, u sklopu suradnje, svi članovi HOK-a koji ugovore bilo koji model paket računa '1 ZA SVE' moći će ga besplatno koristiti tri mjeseca od dana ugovaranja, navodi se u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close