Hoće li se Milanović vratiti s mora zbog seljaka?

Tomislav Pokrovac, vodja prosvjeda. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL Tomislav Pokrovac, vodja prosvjeda. Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

Seljaci odbijaju pregovore bez premijera i ministra financija, jer kažu da od ministra Jakovine nemaju nikakve koristi.

Sindikat hrvatskih seljaka (SHS), organizator prosvjeda nezadovoljnih seljaka u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odazvat će se sutrašnjem sastanku s otkupljivačima, te s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, uz uvjet da sastanku nazoče i premijer Zoran Milanović i ministar financija Slavko Linić. Predsjednik SHS-a Tomislav Pokrovac, izjavio je danas da ukoliko sastanku s ministrom Jakovinom u Ministarstvu poljoprivrede, ne budu nazočni i premijer Milanović i ministar Linić, predstavnici SHS-a napustit će sastanak.

"Ministar Jakovina nas ne zanima, niti s njim imamo više što razgovarati. Sve što je obećao taj čovjek nije ispunio, a osnovni cilj mu je, kako nam se čini, da nas seljake sve svede na prosjački štap", ustvrdio je Pokrovac.

Dodaje kako je iznimno zadovoljan organizacijom seljačkih prosvjeda u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koji već četiri dana prosvjeduju na sedam punktova. Navodi da se na punktovima nedaleko graničnog prijalaza Županja, te u Nuštru, Iloku, Ilači, Otoku, Podgrađu i Trpinji nalazi oko 300 prosvjednika s isto toliko traktora. Prosvjednici koji se nalaze na punktu nedaleko graničnog prijelaza Županja i dalje traktorima blokiraju prilaz državnom cestom D55 tom graničnom prijelazu, dok se na ostalim punktovima prosvjednici s traktorima nalaze uz ceste ne blokirajući promet.

Pokrovac kaže kako seljacima-prosvjednicima potporu iskazuju brojni građani, donoseći im hranu i ovježavajuće napitke, a, kako navodi, među onima koji su prosvjednicima poslali hranu i pića bio je i gradonačelnik Županje Davor Miličević.

"Nije ovo borba samo nas seljaka za selo. Ovo je borba za sve građane Hrvatske, za sve one koji žele, a ne mogu dostojanstveno živjeti od svog rada jer im to netko ne želi omogućiti", kazao je predsjednik SHS-a Pokrovac.

Pitanje je hoće li se premijer Milanović, koji bi navodno na odmoru trebao biti još idući tjedan, odazvati pozivu seljaka, i zbog pregovora se vratiti s Hvara. Linić bi se, nakon svog odmora na kojem je viđen kako plovi jahtom, sutra prema ranijim najavama trebao vratiti u Zagreb, no nije poznato hoće li se on odazvati Pokrovcu i njegovim prosvjednicima. 

Komentari (11)
 • d_sh
  d_sh 19:03 12.8.2013.

  Viewer nema pojma o pojmu!

  Doista je nevjerojatno kako neki forumaši mogu biti tupasti!?

  U poljoprivredi sve ovisi o ćudima vremena, tu se ništa ne može predvidjeti i stoga poticaje ne možeš na tvoj način računati.

  Osobito u ekološkoj poljoprivredi u kojoj pola uroda propadne zbog izostanka pesticida.

 • d_sh
  d_sh 19:01 12.8.2013.

  viewer


  Poticaje je vec odavno trebalo vezati za produktivnost.
  Tako recimo da onaj, tko proizvedi 9 i vise tona psenice po hektaru dobije 100% poticaja a ona tko proizvodi 4 tone ne dobije nista. Kako je moguce da se spiska preko 30 milijardi kuna u poticaje a proizvodi se manje nego prije 10 godina!?
  To je ta suluda politika, koja je djelila poticaje sakom i kapom a da si nitko nije stavio prst na celo i zamislio se, tko sve to placa!?
  Zato su ove godine poticaji skresani za 30% linearno a iduce godine vjerojatno jos 20%. Dragi prijatelji seljaci, "finili su Mare bali", drzavna sisa vise nije nabrekla, nego je prazna. Pa vi mozete sa vasim potpuno novim traktorima, koji njive nisu vidi, prostestirati koliko hocete. Sigurno necete dobiti ni lipe vise a nece se nitko sa vama solidarizirati, jer ima puno drugih industrijskih grana, kojima je puno losije nego vama.
 • d_sh
  d_sh 19:01 12.8.2013.

  Pero7


  @ d_sh,
  jadniče ,
  neznam šta ti nije jasno u mojem postu .
  Ponavljam ,
  ako seljaci misle da im Država duguje novce neka ju tuže .
  Dali je tvoj pileći mozak shvatio ?

  Je li tvoj slonovski mozak shvatio kako funkcionira hrvatsko pravosuđe?

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve