HGK ušla u svjetske udruge putničkih agencija i toplica

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2015. u 15:56
Josip Zaher, Marcel Medak i Boris Žgomba. Press Foto

Moći ćemo u sezoni i posezoni ponuditi kvalificirane sadržaje wellness i lječilišnog turizma“, zaključio je Medak.

Udruženje putničkih agencija pri HGK i Zajednica zdravstvenog turizma pri HGK primljene su u punopravno članstvo Udruge putničkih agencija i turoperatora Europske Unije (ECTAA) i Europsko udruženje toplica (ESPA). To će omogućiti pristup informacijama vezanim uz legislativu, trendove, razmjenu iskustava putničkih agencija s onima u EU, a zdravstvenom turizmu i certificiranje njegovih sadržaja, istaknuo je Josip zaher, potpredsjednik HGK za turizam, trgovinu i financije na današnjoj konferenciji za medije.

Boris Žgomba, predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK te potpredsjednik ECTAA-e istaknuo je kako Udruga objedinjuje 34 udruge agencija iz 32 zemlje, s oko 77 tisuća putničkih agencija diljem Europe koje ostvaruju promet od 320 milijardi eura.

„To je važna djelatnost za organizirani dolazak gostiju u Hrvatsku, osobito u pred i posezoni. Hrvatska je tako prije nekoliko godina bila destinacija godine za članice ECTAA-e što je pridonijelo rastu turističkog prometa u RH“, objasnio je Žgomba te dodao kako za putničke agencije članstvo u ECTAA-i znači biti umrežen, stjecati znanja, ideje te informacije o važnim pitanjima za agencijsko poslovanje.

Marcel Medak, ravnatelj specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske Toplice i predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma pri HGK pojasnio je da se članstvom u Europskom udruženju toplica (ESPA) dobiva mogućnost edukacije članica te boljeg certificiranja wellness ponude u hotelima, lječilištima te specijalnim bolnicama s wellness centrima. Radi se o krovnoj organizaciji koja predstavlja 20 članova iz 19 europskih zemalja s globalnim ciljem promicanja lječilišta u Europi.  

„Moći ćemo u sezoni i posezoni ponuditi kvalificirane sadržaje wellness i lječilišnog turizma“, zaključio je Medak.

Komentirajte prvi

New Report

Close