HEP-Toplinarstvo objavilo kada prestaje s grijanjem

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. travanj 2018. u 10:13
Foto: Ivica Galović / Pixsell

“Nekoliko kvarova na vrelovodnoj mreži uzrokovalo je kraće prekide isporuke toplinske energije koji su brzom intervencijom naših radnika sanirani u najkraćem mogućem roku”, kažu u HEP-Toplinarstvu.

HEP-Toplinarstvo će do kraja ovog tjedna podesiti automatsku regulaciju u toplinskim podstanicama na ljetni režim rada, čime će završiti ogrjevna sezona 2017./2018. u Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, a u razdoblju izvan ogrjevne sezone provest će se revitalizacija 7,6 kilometara postojeće distribucijske toplinske mreže te će se izgraditi oko 5,2 kilometara nove mreže, izvijestili su u petak iz HEP-Toplinarstva.

Ujedno su najavili kako će ogrjevna sezona 2018./2019. započeti najranije 15. rujna, u skladu s vremenskim uvjetima.

Iz HEP-Toplinarstva napomenuli su kako su u protekloj sezoni grijanja osigurali kontinuiranu i kvalitetnu isporuku toplinske energije za približno 126.000 krajnjih kupaca.

"Nekoliko kvarova na vrelovodnoj mreži uzrokovalo je kraće prekide isporuke toplinske energije koji su brzom intervencijom naših radnika sanirani u najkraćem mogućem roku", kažu u HEP-Toplinarstvu.

U Zagrebu tijekom ljeta nove dionice vrelovodne trase 

Najavljuju da će radi povećanja sigurnosti, kvalitete i ekonomičnosti isporuke toplinske energije, tijekom ljeta revitalizirati dijelove vrelovodne, toplovodne i parovodne trase, pri čemu prioritet imaju najstariji i najugroženiji dijelovi. Osim revitalizacije, u Zagrebu će izgraditi nove dionice vrelovodne trase.

"Radovi će uzrokovati kratke prekide u opskrbi potrošnom toplom vodom o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješteni. Krajnji kupci imaju mogućnost provoditi radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima sve do početka rujna, kada sustav u svakoj zgradi moramo početi pripremati za početak nove ogrjevne sezone", izjavio je direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec.

Prije izvođenja radova na unutarnjim instalacijama grijanja potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava grijanja zgrade, što obavljaju isključivo radnici HEP-Toplinarstva na pisani zahtjev predstavnika suvlasnika ili upravitelja zgrade.

HEP-Toplinarstvo savjetuje suvlasnicima zgrade da se međusobno dogovore o zajedničkom terminu izvođenja radova, kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje instalacija pogonskom vodom.

Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja bit će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije, a HEP-Toplinarstvo potom će napuniti instalacije pogonskom vodom, pri čemu se preporučuje otvoriti ventile na svim radijatorima u zgradi te da suvlasnici zgrade, paralelno s punjenjem sustava, organiziraju i odzračivanje unutarnjih instalacija, stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close