Gradski projekt ‘U mojem dvorištu’ dobitnik priznanja EKO CROPAK 2016.

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2016. u 14:27
Grad Velika Gorica

U ovoj kategoriji priznanja su također dodijeljena Gradskom komunalnom poduzeću PRE-KOM d.o.o. iz Preloga, Gradu Jastrebarskom te tvrtki DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o. iz Zagreba.

Na nedavno održanoj završnoj svečanosti natječaja CROPAK 2016. koji provodi Institut za ambalažu i tiskarstvo Tektus iz Zagreba, projekt Grada Velike Gorice „U mojem dvorištu – In My Back Yard (IMBY)“, financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Slovenija – Hrvatska 2007.–2013. bio je nominiran za nagradu u kategoriji EKO CROPAK – cjeloviti doprinos zaštiti okoliša – sustav gospodarenja ambalažom i otpadom ambalažom, te mu je dodijeljeno priznanje „EKO CROPAK 2016“ za doprinos zaštiti okoliša.

U ovoj kategoriji priznanja su također dodijeljena Gradskom komunalnom poduzeću PRE-KOM d.o.o. iz Preloga, Gradu Jastrebarskom te tvrtki DS Smith Unijapapir Croatia d.o.o. iz Zagreba. Dodjeli priznanja prisustvovao je Marko Ružić, voditelj projekta i voditelj Ureda za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice.

Projekt IMBY provodili su partneri iz Hrvatske – Grad Velika Gorica i VG Čistoća d.o.o. te Slovenije – Mestna občina Velenje i Šolski center Velenje, tijekom 2014. i 2015. godine, a sastojao se od izgradnje objekata za gospodarenje otpadom (Reciklažno dvorište Mraclinska Dubrava u Velikoj Gorici i Centar ponovne uporabe u Velenju), nabave opreme, edukacije javnosti o pravilnom gospodarenju otpadom te razmjene stručnog znanja i iskustava među partnerima putem stručnih posjeta, analiza sastava i količine otpada te izrade zajedničke usporedne studije gospodarenja otpadom za Grad Veliku Goricu i Grad Velenje.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1,2 milijuna eura, od čega je 1,06 milijuna sufinancirano sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, dok je Grad Velika Gorica za svoje i sudjelovanje VG Čistoće od Ministarstva regionalnog razvoja RH, odnosno Fonda za provedbu EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, dobio dodatnih 0,5 milijuna HRK za vlastito sudjelovanje. Tijekom 2016. godine očekuje se prihvaćanje završnog izvješća o provedbi projekta i isplata svih preostalih sredstava EU sufinanciranja, čime će se uspješno privesti kraju još jedan sredstvima Europske unije sufinanciran projekt, proveden na dobrobit građana Grada Velike Gorice.

Komentirajte prvi

New Report

Close