Grad Varaždin nije osigurao svoju imovinu, pa ni vijećnicu

Autor: Ivica Beti/VL , 12. rujan 2016. u 21:59
Što u slučaju požara ili potresa?/Marko Jurinec/PIXSELL

Šokantan odgovor na pitanje vijećnika R. Podolnjaka.

Gradska imovina trenutačno nije osigurana. Postupak nabave je u fazi pripreme, odnosno prikupljanja podataka potrebnih za izradu troškovnika. Od ustanova koje koriste gradske nekretnine, odnosno kojima su one dane na upravljanje i korištenje, očekuje se da ih samostalno osiguraju.

Odgovor je to pročelnice Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeća, mjesnu samoupravu i opće poslove Grada Varaždina Mirele Ivanković na pitanje vijećnika Roberta Podolnjaka o osiguranju gradskih nekretnina. Podolnjak kaže da je imao neslužbene informacije da imovina nije osigurana, pa je postavio vijećničko pitanje je li imovina osigurana i, ako jest, kod koga.

"Zvučalo mi je nevjerojatno da Grad nema osigurane svoje nekretnine kao što su Gradska vijećnica, muzeji i drugo, pa sam zatražio službeni odgovor. Sad kad je jasno da nekretnine nisu osigurane, zanima me kako dugo traje to razdoblje?", kaže Podolnjak. Odgovor na to pitanje zatražili smo od Grada Varaždina, no jučer su poručili da su sve što su imali reći o tome napisali u odgovoru Podolnjaku. Ostaje nepoznanica koliko dugo gradska imovina nije osigurana, o kojim je sve nekretninama riječ i tko bi odgovarao u slučaju požara ili potresa. U četvrtak će se održati sjednica Gradskog vijeća, pa će možda biti više riječi o toj temi. 

Komentirajte prvi

New Report

Close