‘Grad platio ljetovanje zamjeniku direktora’

Autor: Poslovni.hr , 17. prosinac 2012. u 10:11
Oleg Butkovic HDZ-ov gradonacelnik Novog Vinodolskog Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

USKOK optužuje gradonačelnika Butkovića da je protuzakonito iz sredstava Grada Novog Vinodolskog platio ljetovanje Siniši Šircu.

U SKOK je podignuo optužnicu protiv gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića , visokog političkog dužnosnika, predsjednika  HDZ-a Primorsko-goranske županije i člana predsjedništva HDZ-a, doznaje Novi list.

USKOK konkretno optužuje Butkovića da je protuzakonito iz sredstava Grada Novog Vinodolskog platio ljetovanje direktoru Hrvatskih voda Siniši Šircu i njegovoj obitelji u iznosu od 33.000 kuna. Optužen je i Siniša Širac  kojeg se okrivljuje da je  poticao Butkovića na tu zloporabu. Butkovića brani riječki odvjetnik Milenko Škrlec, ali i zagrebački odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković koji su ga zastupali još u istražnom dijelu koji se vodio u USKOK-u u Zagreb, piše list.

Događaj za koji se terete Butković i Širac zbio se u kolovozu 2009. za poznate manifestacije Ružica Vinodola i proslave Dana domovinske zahvalnosti. Na veliku tradicionalnu proslavu bili su pozvani i brojni poznati političari i ugledni gosti. Među pozvanima je bio i predstavnik Hrvatskih voda s kojima je Novi Vinodolski surađivao na projektima. Gostima je bio organiziran i trodnevni smještaj u Resortu Novi i donesena je odluka da to plati Grad. Kao predstavnik Hrvatskih voda došao je Siniša Širac. Problem je u tome što Širac nije došao sam, već sa cijelom višečlanom obitelji. Ključno pitanje je – je li to bilo uz znanje i po pozivu Butkovića ili ne.  U gradu se govori da je to plaćeno automatizmom, piše list. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mislim da bi njega Uskok morao malo više istražiti. Na primjer, kako je konobi svojih roditelja (Lucija) oprostio neplaćanje poreza, ili kako je preokrenuo sav promet u Novom da bi istoj toj konobi omogućio bolji pristup, ili kako je manipulirao prodajom gradskog zemljišta na kojem je kasnije sagrađen Lidl……

New Report

Close