Grabar Kitarović: Za razvijenu Hrvatsku bez podjela

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. siječanj 2015. u 23:53
Photo: Grgur Zucko/PIXSELL

Novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović zahvalila je večeras na potpori HDZ-u i koalicijskim partnerima, svim svojim biračima, ali i protukandidatima, poručivši da je “dosta bilo podjela” te obećala da će Hrvatska biti među najrazvijenijim zemljama EU i svijeta.

Novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović zahvalila je večeras na potpori HDZ-u i koalicijskim partnerima, svim svojim biračima, ali i protukandidatima, poručivši da je "dosta bilo podjela" te obećala da će Hrvatska biti među najrazvijenijim zemljama EU i svijeta.

"Kad sam preuzela tu čast od HDZ-a i predsjednika Tomislava Karamarka, mnogi su mi govorili, što ti to treba, izgubit ćeš, mnogi su sumnjali ali ja se ne predajem, ne dam se i tako ćemo raditi za Hrvatsku. Ne dam da mi itko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata, jer bit će Hrvatska među najrazvijenijim zemljama EU i svijeta, to vam obećajem ovdje večeras", kazala je Grabar Kitarović okupljenima u svom izbornom stožeru.

Zahvaljujući svojim protukandidatima, poručila je kako je uvjerena da svi žele bolju Hrvatsku. "Svi mi želimo bolju Hrvatsku i ova naša utrka, ovaj naš program, ovo što smo radili do sada sve je to dovelo do toga da se konačno usredotočimo na ono što je bitno – život hrvatskih ljudi u Hrvatskoj i iseljeništvu", kazala je Grabar Kitarović.

Sve je pozvala na ujedinjenje. "Pozivam one koji su dali glas Ivi Josipoviću da budu dio našeg tima, dio pokreta za bolju Hrvatsku, jer dosta je bilo podjela", poručila je.

Kazala je i da će se u potpunosti zalagati za vladavinu prava i nultu stopu tolerancije protiv korupcije te rješavanja pitanja sa susjedima. "Borit ću se za prava manjina u Hrvatskoj, ali ništa manje neću tražiti ni za Hrvate u susjednim zemljama", poručila je nova predsjednica.

Okupljenima u stožeru obratio se i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko. "Hrvatski narod uvijek kad je potrebno ili kad osjeti da treba donese prave odluke i danas je donio pravu odluku", rekao je Karamarko.

Kolindu Grabar Kitarović nazvao je hrabrom ženom. "Pogledajte proteklih mjeseci što su sve radili i njoj i stranci i pobijedila je", kazao je Karamarko, poručivši kako Grabar Kitarović neće biti HDZ-ov eksponent na Pantovčaku, nego predsjednica svih građana.

"Ona će raditi za njihovu dobrobit, zajedno s budućom hrvatskom vladom krajem godine na kvaliteti života u ovoj zemlji", poručio je Karamarko.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Milanović: ” ili mi ili oni “

New Report

Close