Gdje se u Zagrebu može najbolje i najjeftinije oprati auto

Autor: Poslovni.hr , 26. svibanj 2015. u 12:00
Foto: Duško Marušić/PIXSELL, ilustracija

Sami operite za 25 kn, automatski za 35 kn ili za 40 kn birajte ručno pranje.

Gdje se najviše isplati oprati automobil, pita se svaki vozač koji živi u gradu i nema vlastitu garažu u kojoj bi mogao sam očistiti svoje vozilo.

Nekoliko je mogućnosti – odlazak u klasičnu autopraonicu kod kvartovskog obrtnika, odlazak u automatsku autopraonicu i prolazak kroz četke ili samostalno pranje u nekoj od sve popularnijih samoposlužnih autopraonica, piše Večernji list. U nekoliko frekventnih zagrebačkih samoposlužnih autopraonica provjerili smo za koliko se novca može kvalitetno oprati automobil. Naše je istraživanje pokazalo da sve posjećene samoposlužne autopraonice (u Španskom, Sigetu, Jankomiru, West Gateu i Gajnicama) za 1 kunu daju 24 do 26 sekundi vremena korištenja pjene ili vode za ispiranje automobila, odnosno voska s omekšanom vodom.

To znači da za pet ubačenih kuna dobijete dvije minute pranja šamponom u mikroprahu koji omekšava i skida tvrdokornu prljavštinu i mrlje od insekata ili ispiranja. Kako biste kvalitetno oprali cijeli automobil potrebno je, ovisno o veličini i čistoći vozila, potrošiti najmanje 20 do 30 kuna. Ali, prednost ovakvih praonica je što se automobil koji nije pretjerano prljav može izvana pristojno oprati i za 15-ak kuna i to vrlo brzo, ako nema velike gužve.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

U samoposlužnim autopraonicama se može oprati auto OK ako se auto redovito pere, ali opet bez spužve to ne može biti temeljito, bez obzira na kemiju za predpranje.

do sada su se kao najbolje i “najjeftinije” pokazale praonice za saborska i vladina vozila, a nije ni Bandićeva za baciti, malo je skuplja, ali skupo je održavati tolike nektetnine

Najviše se isplati sam oprati auto doma kao rekreaciju i uštedjeti.

Iako imam uspješnu tvrtku svoja dva Mercedesa uvijek perem sam i zato imam bez obzira na krizu.

New Report

Close