GALERIJA: Nije samo Google maštovit, zavirite u urede Vipneta

Autor: Davor Ivanov , 20. svibanj 2013. u 15:38
Photo: Marko Prpić/PIXSELL

Kompanija se pobrinula da djelatnici kratak predah od posla mogu pronaći u partiji stolnog tenisa ili stolnog nogometa

Stolni tenis, bazen, wellnes i sauna samo su neke od aktivnosti u kojima svakodnevno uživaju djelatnici Vipneta u tehnološkom poslovnom kompleksu na zagrebačkom Žitnjaku. Naglašavamo da ovo nije sponzorirani članak, samo smo željeli da naši čitatelji dobiju uvid u jednu drugu stranu poslovnog svijeta – točnije, kako i hrvatske firme nastoje biti u trendu. Vipnet nas je stoga ugostio na jedan dan u svojim radnim prostorijama.

Da poslovni prostori u Hrvatskoj mogu biti nalik onima o kojima maštamo gledajući kako radno vrijeme provode zaposlenici Googlea ili Facebooka, uvjerili smo se i sami, obilazeći poslovni kompleks koji odudara od tipičnih korporacijskih uredskih prostora.

Fotografije je snimio Marko Prpić, fotograf PIXSELLa.

 

 

Kako bi svojim zaposlenicima radni dan učinila što zabavnijima kompanija se pobrinula  da djelatnici kratak predah od posla mogu pronaći u partiji stolnog tenisa ili stolnog nogometa, a opustiti se mogu i u nekom od brojnih moderno uređenih lounge sekcija, kafića ili restorana.

 

Onima kojima to za opuštanje nije dovoljno mogu posjetiti i wellnes, fitness, bazen ili saunu, a tu je i vrtić za djecu zaposlenika.

 

Ugodnoj i otpuštenoj atmosferi pridonose i open office prostori ukrašeni neobičnim detaljima poput starog televizora, zlatnog skateboarda ili rekvizita iz televizijskih reklama.

Između radnih stolova smjestile su se i mini knjižnica,  kutije predviđene za prijedloge djelatnika te kabina za privatne telefonske razgovore „samo za tvoje uši“  u kojoj zaposlenici mogu „u miru“ obaviti telefonski razgovor.

 

Uz moderno opremljene urede, Vipnet se diči i jednom od rijetkih  zgrada koja uz primarne posjeduje i sekundarne agregate te je u potpunosti energetski samoodrživa, kažu iz kompanije.

 

Primjer uštede energija je i upotreba Freecoling sustava koji omogućuje korištenje vanjskog hladnog zraka u zimskim mjesecima.

Četiri etaže novog tehnološko-poslovnog objekta unutar Vipnetovog kampusa prostiru se na 1.494,00 m2 (5.421 m2 bruto iskoristive površine), a vrijednost cjelokupne investicije je 50 milijuna kuna.

 


 

Komentari (7)
Pogledajte sve

Nešto što je smiješno jest sljedeće “Naglašavamo da ovo nije sponzorirani članak, samo smo željeli da naši čitatelji dobiju uvid u jednu drugu stranu poslovnog svijeta – točnije, kako i hrvatske firme nastoje biti u trendu.” Recite mi da ste baš sami željeli ovo vidjeti.
Da li Vi uredniče ovog članka stvarno mislite da je ovo bajna priča? Ljudi u VIPnetu rade preko agencije za privremeno zapošljavanje za 2.814,00kn brutto (2.200,00kn netto) dok VIPnetovi zaposlenici za isti posao su plaćeni do 8.000,00kn netto i imaju beneficije. Ubuduće napišite i koliko dotični poslodavac vodi sporova pred nadležnim sudovima. To bi također možda zanimalo građane, jer nije sve divno i bajno kako ste tu predstavili. U krajnju ruku, budite korektni.

Zaboravili smo da mnoštvo iz državnih i drugih proračuna nemilice troši na telefonske račune i ne mora voditi brigu da štedi. Koga briga. Samo nek se priča, ma koja tarifa bila. Kada bi svi preko 50 kuna plaćali iz svog žepa ne bi bilo stotina milijuna u žepovima VIPA i HTA.

Vipnet je prvorazredna tvrtka koja je hrvatsko telekomunikacijsko tržište približila onima najrazvijenih europskih konkurenata.

Samo smotankovići nisu u stanju pronaći tarifu u kojoj će za male novce telefonirati od jutra do sutra.

A Vipnet ih, bez obzira kako to čudno zvučalo, nudi sasvim dovoljno.

Sve to treba k…em po čelu zlupat dok im čelo ne poplavi!!
Prostotu na stranu…
K’o što Rasim na početku spomene lako je s “tuđim” parama se k…čit kak se ima i kak se može…a i Nives iz serije “Ruža Vjetrova” ima jako dobru izjavu koja se odlično uklapa u ovaj komentar “ima se, meže se, vala dragom Bogu”..
A, naravno, dragi Hrvati i Hrvatice i svi korisnici mobilnih mreža izvol’te trošit dalje na spike i prilike i promo tarife unutar i izvan VIP mreže taj nas remen najjače oko pasa steže…zovi svog kolegu, druga, baku ili svog priku uz najjaču VIP tarifa SPIKU…mada ovo s VIP-om nema veze ionako je sve to, tek bez veze…pa i dalje samo zovi da se VIP i dalje kupa u loooviii….
“Papi lova, uloži da se množi”….[emo_smijeh][emo_plazi][emo_euro][emo_euro][emo_euro][emo_dolar][emo_dolar][emo_kuna][emo_kuna][emo_dolar]

New Report

Close