FOTO: U Hrvatsku dosad pristiglo 6.200 izbjeglica

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. rujan 2015. u 11:45
Foto: Goran Jakuš / Pixsell

Vlak koji je iz Tovarnika prevozio oko osamsto izbjeglica stigao je nešto iza pet sati ujutro u četvrtak u Dugo Selo.

Do 10.50 sati u Hrvatsku ušlo je ukupno 6200 migranata, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama.

Vlak koji je iz Tovarnika prevozio oko osamsto izbjeglica stigao je nešto iza pet sati ujutro u četvrtak u Dugo Selo, doznaje se iz neslužbenih izvora.

Oko 06,30 izbjeglice su još uvijek bili u vlaku i nije poznato kamo će biti prebačeni. S obzirom na blizinu, moguće je pretpostaviti da će biti odvedeni u Prihvatni centar Ježevo.

Taj je vlak tijekom noći krenuo iz Tovarnika gdje je u srijedu navečer bio i hrvatski ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

On je izjavio da hrvatska policija ima potpunu kontrolu nad hrvatskom granicom, ali ukoliko migranti nastave pristizati u većem broju Hrvatska će morati razmisliti o posve drugačijem ponašanju.

Oni od srijede ujutro pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji.

Kako bi osigurala koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija, hrvatska vlada će u četvrtak na sjednici osnovati Stožer za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska migranata u Hrvatsku.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Božja kazna ?

Nakon što je naša Hrvatska SDP + HNS Kukuriku Vlada na zahtjev EU , V.Britanije i USA naoružavala teroriste u Siriji i Iraku , kako bi srušili Asada , dio terorista se odvojio i stvorio ISIL i zauzeo ININA naftna polja a to je bio uzrok velikog vala izbjeglica koje su krenule prema EU.

Pa smo prema “dogovoru” s EU obečali primiti 300 izbjeglica , pa 500 , pa 1100 , pa 1600 , pa koliko još ? Tisuće ? Desetke tisuća ? Milione ?

Zaslugom EU i ove naše Vlade ostala je INA bez nalazišta nafte u Siriji vrijednih 100 miliardi $ (?) i dobit će milione (?) izbjeglica ?

New Report

Close