FOTO: Rab uveo nove katamaranske i hidroavionske linije prema hrvatskim otocima i Italiji

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2016. u 13:02
Foto: Press

Od 14. srpnja do 1. rujna ove godine Rab postaje dostupniji morem i zrakom svim ljubiteljima sunca, mora, bogate povijesti, aktivnog odmora i netaknute prirode.

Otok Rab već je više od 125 godina omiljeno odmaralište Europljana, a mediteranskom klimom i prekrasnim plažama, odličnom gastro scenom te bogatom kulturnom baštinom i tradicijom, iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja iz cijeloga svijeta. Ovoga ljeta, ovaj hrvatski turistički biser udaljen od kopna svega 10-ak minuta vožnje trajektom, bliži je nego ikada. Naime, Turistička zajednica grada Raba s ponosom predstavlja nekoliko noviteta za sezonu 2016.: povezanost hidroavionom sa Splitom i Rijekom te novu katamaransku liniju između Raba i Italije, Pesaro- Lošinj- Rab. Tako od 14. srpnja do 1. rujna ove godine Rab postaje dostupniji morem i zrakom svim ljubiteljima sunca, mora, bogate povijesti, aktivnog odmora i netaknute prirode.

Nakon što je prije dvije godine kao drugi otok i treći grad u Hrvatskoj, novim načinom putovanja vodom i zrakom povezan sa Zagrebom, ove godine Rab bilježi još novih hidroavionskih linija. Ove sezone vodeći europski obalni avioprijevoznik European Coastal Airlines svakodnevno povezuje Rab i Novalju na otoku Pagu sa Splitom i Rijekom. Tako do 31. kolovoza, za svega 649 kuna za cijenu povratne karte, Rijeka i Split postaju dostupni putnicima za Rab unutar trideset tj. šezdeset minuta. Važno je napomenuti da djeca do dvije godine ne plaćaju kartu, a ona do dvanaest godina ostvaruju popust od pedeset posto.

U suradnji s talijanskim turističkim agencijama Mondo Viaggi i Gomo Viaggi ovoga ljeta pokrenuta je i nova katamaranska linija, ona koja spaja dva talijanska grada, Pesaro i Cesenatico sa hrvatskim destinacijama Rovinjom, Lošinjem, Novaljom i Rabom. Linija kojom se može putovati na otok Rab i sa otoka Raba započinje iz talijanske luke Pesaro sa pristajanjem u luci u Lošinju i u luci u Rabu te u suprotnom smjeru, a može prevesti 270 putnika. Dodatno su putnicima ovog katamarana na raspolaganju i lokalne linije: Lošinj – Rab (Rab – Lošinj) i Lošinj – Novalja, Pag (Novalja – Lošinj). Linija je na raspolaganju sa prvim dolaskom/odlaskom Pesaro-Rab od 14.srpnja, a završava sa zadnjim dolaskom/odlaskom 1.rujna ove godine te je u navedenom periodu raspoloživa četvrtkom i ponedjeljkom.

„Mnogo je razloga za posjet Rabu, a ovim novim hidroavionskim i katamaranskim linijama cilj je Rab učiniti još dostupnijim svim posjetiteljima. Ponosni smo što svake godine sve veći broj ljudi uživa u ljepotama našeg otoka te stoga kontinuirano radimo na bogatom turističkom programu i uslugama kako bi Rab s pravom nosio epitet jedne od najpoželjnijih destinacija za domaće i strane goste.“ istaknuo je Nedjeljko Mikelić, direktor Ureda TZG Raba.

Danas, Rab ljeti posjeti nekoliko desetaka tisuća turista. Poseban biser koji je ove godine privukao više od 20.000 posjetitelja jest već tradicionalni trodnevni srednjovjekovni festival, Rapska fjera koja se svake godine održava krajem srpnja. Proglašena najboljom kulturnom manifestacijom u Hrvatskoj, svake godine obogati ulice Raba, a jednako joj se vesele domaći i turisti.

Komentirajte prvi

New Report

Close