FOTO: Traje sastanak branitelja i predsjednika Vlade, Milanović se rukovao s braniteljima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 08. lipanj 2015. u 10:32
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Premijer Milanović došao je pred Ministarstvo u Savskoj nešto prije 10 sati, zastao je ispred šatora i rukovao se s nekoliko branitelja.

Drugi sastanak predstavnika hrvatskih branitelja koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem i ministrima branitelja i obrane Predragom Matićem i Antom Kotromanovićem počeo je u ponedjeljak u 10 sati u Ministarstvu branitelja.

Današnjem sastanku uz predstavnike branitelja prosvjednika nazočit će i 60-ak predstavnika braniteljskih udruga na državnoj razini koji će predsjedniku Vlade i ministrima objasniti svoje probleme.

Premijer Milanović došao je nešto prije 10 sati u zgradu Ministarstva branitelja. Na dolasku se pozdravio i rukovao s nekolicinom branitelja te se poklonio kod slike Nevenke Topalušić koja je preminula prvih dana prosvjeda.

Ni predstavnici Vlade ni branitelji nisu bili spremni za izjave uoči sastanka, a kako se neslužbeno doznaje, sastanak bi trebao trajati oko dva sata.

Današnji sastanak dogovoren je prošlog ponedjeljka na susretu u Banskim dvorima, gdje je nakon prosvjeda na Markovom trgu predsjednik Vlade Milanović sa suradnicima primio na razgovor vođe prosvjeda.

Prosvjed prem Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 stopostotni invalidi Domovinskog rata prve skupine i branitelji počeli su 20. listopada prošle godine i neprekidno ga održavaju u šatoru u Savskoj već više od 250 dana, tražeći rješavanje problema braniteljske populacije, ostavku resornog ministra Predraga Matića i dvoje njegovih suradnika te donošenje ustavnog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Sve za “rejting” ,ali ne vjerujem da će ih preveslat , a izbore i tako gube , samo je pitanje koliko će štete dotle napraviti?

Čak 250 dana nije postojala volja da se rješi problem branitelja !

Sada će ih žedne preko vode predizborno preveslati.

New Report

Close