FOTO: Kultni dubrovački hotel danas je otvorio vrata nakon višemjesečne obnove

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2017. u 18:14
FOTO: Press

Hotel Excelsior raspolaže s 158 elegantnih smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cijeline: Villu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio – The Tower.

Kultni dubrovački Hotel Excelsior danas je otvorio vrata nakon višemjesečne obnove, a u hotel su jutros stigli prvi gosti. U potpunu rekonstrukciju soba i apartmana tvrtka Jadranski luksuzni hoteli uložila je pola milijuna kuna po sobi, što predstavlja prvu značajniju investiciju u Hotel Excelsior od posljednje obnove 2008. godine. Investicijom koja je uključila temeljite izmjene na svim smještajnim kapacitetima (158 soba i apartmana) i dijelu interijera hotela, kreiran je sofisticiran hotel suvremenog, nenametljivog dizajna koji  naglašava povijesne elemente i  arhitekturu ranog 20. stoljeća.

Za projekt je angažiran hrvatski arhitektonski studio BF, u suradnji sa studiom Franić Šekoranja. Nastavak je to implementacije hrvatskog dizajna i produkta u investicijama hotelske kompanije Jadranski luksuzni hoteli obzirom da upravo spoj hrvatskog proizvoda i visoke kvalitete usluge po međunarodnim standardima pozitivno utječe na konkurentnost hrvatskog turizma. Svaki dio hotela osmišljen je kao svojevrsni 'revival' zlatnog doba Excelsiora, jednog od simbola Dubrovnika koji je oduvijek bio mjesto susreta s dušom grada, ali i svjetskih zbivanja, unoseći dašak glamura, stila i posebnoga šarma kroz čitavo proteklo stoljeće.

Hotel Excelsior raspolaže s 158 elegantnih smještajnih jedinica, uključujući 139 dvokrevetnih soba i 19 luksuznih apartmana razmještenih u dvije cijeline: Villu Odak iz 1913. godine i suvremeniji dio – The Tower. Pažljiva obnova originalnog dijela hotela – Vila Odak – zadržala je aristokratske detalje dizajna zgrade iz 1913. godine, dok je interijer u novijem dijelu hotela moderniji i suvremeniji.

Redizajnom je potpuno preuređen i prostor recepcije koja odmah pri ulasku u hotel, otkriva jedinstveni pogled na staru dubrovačku gradsku jezgru, a sam prostor je proširen kako bi se funkcionalno povezao sa smještajnim dijelom hotela.

Kompletno izmjenjeni Abakus piano bar i terasa – 'srce hotela' koje je oduvijek bilo omiljeno mjesto susreta – doživjeli su potpunu transformaciju vrativši hotelu Excelsior nostalgični 'bellezza' sjaj i sofisticiranu eleganciju.

Novost u gastronomskoj ponudi, osim postojećih restorana Salin i Prora, jest fine dining restoran Sensus, smješten kraj Abakus piano bara, a koji će pod palicom iskusnog Chefa Petra Obada nuditi modernu intepretaciju mediteranskih klasika.

Svečano otvaranje Hotela Excelsior planirano je 26. lipnja ove godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

…ništa me nije impresioniralo osim umjetničkih djela na zidovima…

New Report

Close