FOTO: Ispred Porezne objesili dvije lutke s porukom

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2015. u 14:11
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika predlaže da se Avenija Dubrovnik, gdje je smještena i Porezna uprava Zagreb, preimenuje u Aveniju mrtvih poduzetnika.

Pred zgradom Porezne uprave jutros su nepoznati počinitelji ostavili dvije obješene lutke i natpis 'Avenija mrtvih poduzetnika'.  Osobe koje su postavile lutke nisu se predstavile osobno, nego su medijima poslali priopćenje kao 'Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika'.

'Hrvatsko društvo mrtvih poduzetnika predlaže da se Avenija Dubrovnik, gdje je smještena i Porezna uprava Zagreb, preimenuje u Aveniju mrtvih poduzetnika. Društvo smatra kako je dobra prilika da se tim činom okruni
višegodišnje razdoblje izrazito pozitivnog trenda u broju novih živih mrtvaca poduzetnika. Tom prigodom dvoje članova Društva, objesilo se 29. lipnja, u ranojutarnjim satima o krošnje drveća u blizini zgrade Porezne uprave na Aveniji Dubrovnik 32, zajedno s natpisom na kojem se nalazi prijedlog novog imena.

Mogućnost pokretanja novih poduzeća, bezbroj procedura pri pokretanju posla, izdavanju dozvola, plaćanju poreza, sudskim procesima, (ne)učinkovitost  i (ne)korumpiranost pravosuđa i javne administracije, zajedno s postojano visokim poreznim opterećenjem i ustrajnošću Porezne uprave u traženju propusta i promptnom kažnjavanju poduzetnika u šumi bujajućih novih propisa, čine idealno okruženje za uspješan razvoj novih generacija mrtvih poduzetnika', naglašavaju iz Inicijative te predviđaju "stabilan rast" svog članstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close