Evo što Sanaderovi bivši kolege misle o presudi

Autor: Poslovni.hr , 20. studeni 2012. u 10:25
PXL

Saborski su zastupnici ukratko komentirali presudu Ivi Sanaderu.

Saborski su zastupnici ukratko komentirali presudu Ivi Sanaderu. 

'Ova presuda budi nadu u ozbiljnu borbu protiv korupcije u Hrvatskoj', kazao je predsjednik Hrvatskih laburista, Dragutin Lesar.

'Mi smo to očekivali. Sjećate se da je dio članova istražnog povjerenstva tada iz opozicije imao i izdvojeno mišljenje oko zaključaka do kojih je došlo istražno povjerenstvo, a samim time što je Državno odvjetništvo tražilo materijale istražnog povjerenstva moglo se očekivati da će se pokrenuti kazneni postupak', kazala  je SDP-ova Dragica Zgrebec koja je bila na čelu povjerenstva za slučaj Ina-Mol. 

HDZ-ov Davorin Mlakar kaže kako ne može reći da je išta očekivao, ali sve je upućivalo na to da će biti osuđujuća presuda.  Ne misli da će ova presuda naštetiti njegovoj stranci, već smatra kako će ona najviše štetiti Ivi Sanaderu.

'Imamo slučajeva da su premijeri, predsjednici vlada radili slične stvari, dakle nisu osuđene vlade ni ministri nego pojedinci, tako i u ovom slučaju. To je pokazala i sudska presuda', komentirao je HDZ-ov zastupnik Zvonko Milas.

'Političari su ljudi koji odgovoraju pred javnošću i politika se ne smije miješati u pravosuđe, ali zdrava logika kaže: nije Ivo bio sam', rekao je SDP-ov Marin Jurjević

'Nažalost, pored Ive Sanadera su odluke donosili i neki drugi . Činjenica je da su zbog toga hrvatski građani u puno lošijoj poziciji nego bi bili da se taj javni posao obnašao pošteno i odgovorno. To je HDZ pokazao i na takav način nije znao funkcionirati', komentirao je Igor Dragovan.

'Puno toga se moglo učiniti da se spriječi takav oblik vladanja. Mi se sada moramo uhvatiti u koštac sa njegovim oblikom vladanja koji i dalje vrijedi u pojedinim jedinicama lokalne samouprave. Mislim da bi mi morali promijeniti i Kazneni zakon kao što to imaju Talijani, a to je stvaranje klime straha. To je nešto što nama nedostaje', poručila je Ingrid Antičević Marinović.

Komentari (1)
Pogledajte sve

bivšim kolegama prvenstvano je drago što i oni nisu ponešto dobili, ali ima vremena

New Report

Close