Emirates i Flydubai usklađuju svoje rasporede letenja

Autor: Darko Bičak , 17. srpanj 2017. u 22:00
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Korisnicima obaju prijevoznika iz Dubaija na raspolaganju bolja povezanost s destinacijama.

Zrakoplovne tvrtke iz Dubaija – Emirates i Flydubai, koje imaju istog vlasnika, ali različitu upravljačku strukturu, a obje operiraju i preko zagrebačke zračne luke, predstavile su jučer svoj novi oblik suradnje.

Obje aviokompanije će i dalje imati zasebnu upravljačku strukturu. Cilj ovog partnerstva je optimizacija mreža letenja i rasporeda obiju zrakoplovnih tvrtki koji će korisnicima ponuditi veći izbor ruta, odnosno spojiti određene gradove. Osim toga, ovaj će sporazum koristiti objema zrakoplovnim tvrtkama kroz povećanje prometa u međusobno komplementarnim mrežama. Kako pojašnjavaju u Dubaiju, inovativno partnerstvo nadilazi tzv. code-sharing te uključuje suradnju na integriranju mreža destinacija dviju aviokompanija i usklađivanje rasporeda letenja.

Novi model će putnicima Flydubaija omogućiti lakšu povezanost s Emiratesovim destinacijama diljem svijeta koje obuhvaćaju šest kontinenata, a putnicima Emiratesa će na raspolaganju biti snažna regionalna mreža destinacija koju nudi Flydubai. Emirates danas ima široko-trupnu flotu od 259 zrakoplova Airbus 380 i Boeing 777 te leti na 157 destinacija. Flydubai ima flotu od 58 zrakoplova tipa Boeing 737 NG koja leti na 95 odredišta.

Trenutačna kombinirana mreža obuhvaća 216 jedinstvenih destinacija. Do 2022. se očekuje da će zajednička mreža Emiratesa i Flydubaija sadržavati 240 destinacija, prema kojima će se letjeti kombiniranom flotom od 380 zrakoplova.    

Komentirajte prvi

New Report

Close