Dvojica Talijana utajila oko dva milijuna kuna poreza, starijemu je 85 godina

Autor: Poslovni.hr/H , 23. veljača 2018. u 15:16
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Policija je protiv dvojice talijanskih državljana u dobi od 30 i 85 godina podnijela kaznene prijave zbog sumnje da su zlorabili povjerenje u gospodarskom poslovanju i surađivali pri utaji oko dva milijuna kuna poreza, izvijestila je u petak primorsko-goranska policija.

Sumnja se da su kaznena djela počinili od sredine siječnja 2013. do kraja 2015., na štetu trgovačkog društva iz Primorsko-goranske županije i hrvatskog državnog proračuna.

Iz policije navode da se sumnja da je prvoosumnjičeni 30-godišnjak, kao član uprave i odgovorna osoba trgovačkog društva, isplatama na  temelju nevjerodostojne dokumentacije o potraživanjima, drugoosumnjičenom 85-godišnjaku pribavio znatnu protupravnu imovinsku korist. U financijskim izvješćima prikazao je netočne podatke i onemogućio utvrđivanje ukupne porezne obveze trgovačkog društva, a ukupna šteta procijenjena je na oko dva milijuna kuna.

Policija je protiv 30-godišnjeg državljanina Italije podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je zlorabio povjerenje u gospodarskom poslovanju i utajio porez, dok je 85-godišnjaka kazneno prijavila zbog sumnje da je poticao 30-godišnjaka na zloporabu.

Komentirajte prvi

New Report

Close