Dvije glavice salate koštaju koliko i kilogram teletine?!

Autor: Agencija VLM , 24. siječanj 2017. u 15:31
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U odnosu na prošlu zimu, veći su i računi za grijanje.

Glavica salate 35 je kuna. Brokula je 30, blitva 25, koraba 20, a hren čak 40 kuna. Tako su se u ponedjeljak kretale cijene na glavnoj zagrebačkoj tržnici. Trgovci, proizvođači  i nakupci za tako visoke cijene imaju svoju računicu. Tvrde da se većina povrća smrznula, čak i u plastenicima te da će onaj kojemu je do zelene salate platiti koliko god da ona koštala.

A čini se da na cijenu utječe i to što se zapravo malo prodavača uopće odlučuje raditi po dvoznamenkastim minusima pa oni malobrojni koji uopće donesu proizvode na štandove vrlo neugodne uvjete rada nastoje i naplatiti.

No nisu samo cijene povrća opustošile kućne budžete, ovih dana stižu i uvećani računi za grijanje.

"Nikad nismo dobili ovoliki račun za grijanje. Iz toplane, za nas četvero i stan od devedeset kvadrata stigla nam je “čestitka” od 1200 kuna", rekla je Margareta Tvrdeić, dok su se u obitelji Mišić iz Brezovice požalili kako su na grijanje već potrošili deset kubika drva, dok im inače za prosječnu zimu dosta bude petnaest.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Novi program Ike-e baš ide u tom smjeru nije da ih reklamiram, ali kupite si čašice sa sjemenjem ,.
pa se malo korisno poigrajte..


DemiZon, mi na sjeveru smo bedaki za njih……. ! A jedva čekamo, vidjeti plodove svog rada na zemlji…
Takvima ekskluzivno , nek daju REPRIZU emisije URBAN GARDEN..u Nizozemskoj …
pa, , da se – još jedanput ! vidi – koja je regija NAJBLIŽA po svom ponašanju i shvaćanju, prirode, i uzgoja hrane – modernoj Europi!

***pa to i objašnjavam, pogotovo onom tupsonu crobiz16…jer ako 2 glavice salate koje ako hoćeš bez ikakvih problema možeš uzgojiti usred zime u tegli na prozoru uz skoro nikakve troškove, koštaju isto kao i kila teletine, znači od krave s kojom prvo trebaš imati posebne uvjete držanja, crnčit cijeli dan, trošak posebne hrane, vode i veterinara i uvjeti uzgoja do neba i ak to dvoje košta isto onda znaš da je društvo u kojoj su takve cijene totalno shebano… u tom društvu je gomila programiranih zombija čiji je vrh gledat na tv-u big brother, ljudi koji se nikad nisu zapitali koji je još smisao života osim rute poso-kuća-birtija-šoping centar…

DemiZon, mi na sjeveru smo bedaki za njih……. ! A jedva čekamo, vidjeti plodove svog rada na zemlji…
Takvima ekskluzivno , nek daju REPRIZU emisije URBAN GARDEN..u Nizozemskoj …
pa, , da se – još jedanput ! vidi – koja je regija NAJBLIŽA po svom ponašanju i shvaćanju, prirode, i uzgoja hrane – modernoj Europi!

***Slavonija može prehraniti cijelu Europu, a ovaj novinarski bot nek krepa od lijenosti… salatu možeš uzgojiti usred zime u tegli na prozoru kao što radi moja žena…

Meni je jasno o čemu pišeš , vrlo poučno.
I osobno za obitelj usred grada uzgajam (dio) ekološko , biološko , organsko povrće bez upotrebe pesticida i bilo kakve kemije.
Uzgojiti povrće vrlo je lako i u tegli i na balkonu ili prozoru.
Ne samo zbog uštede (hvala Bogu) već i zbog toga što je takva hrana zdrava.
Jadni su oni koji zbog lijenosti za dvije salate daju vrijednost kile teletine.
I zbog takve lijenosti na kraju odlaze iz Slavonije van da bi zaradili za tu salatu.

New Report

Close