Dugogodišnji šef Vira kandidat za virovitičkog gradonačelnika

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. listopad 2012. u 13:42
Damir Barić (PXL)

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Virovitice na predstojećim lokalnim izborima bit će Damir Barić.

 Kandidat SDP-a za gradonačelnika Virovitice na predstojećim lokalnim izborima bit će dugogodišnji predsjednik uprave Tvornice šećera Viro Damir Barić, objavila je danas Gradska organizacija SDP-a na tradicionalnoj kestenijadi koju su organizirali u središtu Virovitice.

Damir Barić, koji se do sada nije bavio politikom, rekao je da je u SDP-u prepoznao uvjerenje i politiku koja mu odgovara. "Prepoznao sam u SDP-u uvjerenje i politiku koja na neki način i meni odgovara. Željni smo svi nekih promjena, mislim da ćemo svi zajedno, ako uspijemo dobiti izbore, uspjeti Viroviticu pomaknuti s mrtve točke i u sinergiji sa Zagrebom i Bruxellesom napraviti ono što Virovitica zaslužuje", rekao je Barić predstavljajući se novinarima.

Predsjednica Gradske organizacije SDP-a Virovitice Nada Čavlović Smiljanec naglasila je da se stranka odlučila kandidirati Damira Barića jer nije "politički demagog i čovjek koji će podržavati ono što je nerealno". "Program za ovaj grad mi u SDP-u imamo i on će ga kao kandidat za gradonačelnika promovirati. Dobili smo novu osobu, čovjeka koji nije dugo u politici i time smo poslali jasnu poruku građanima da hoćemo gradonačelnika koji će biti menadžer u pravom smislu riječi i voditi, a ne populist koji će podilaziti kratkoročno građanima, a kad prođu izbori od obećanja ništa. Toga je Virovitica imala previše", istaknula je Čavlović Smiljanec.

Damir Barić rodio se 1962. godine u Vukovaru. Prehrambeno-tehnološki fakultet u Osijeku završio je 1988. godine, a te je godine kao diplomirani inženjer prehrambene tehnologije dobio posao u virovitičkoj šećerani na mjesto pomoćnika šefa smjene u tehnologiji proizvodnje šećera. U 24 godine prošao je svu vertikalnu hijerarhiju, od pomoćnika šefa smjene do dužnosti predsjednika uprave koju je obnašao do 2008. godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Izbori idućeg proljeća za lokalnu samoupravu u Virovitici uopće neće biti neizvjesni. Vlast na državnoj razni pokazuje nedovoljno kvalitete da bi pokrenula ljude na lokalnoj razini. Ljudi na lokalnoj razini radije vjeruju onima koji su do sada učinili nešto – a Ivica Kirin, od naroda u milju prozvani Kiro, je doista, u svom sivilu koje nas okružuje, puno doprinio razvoju Virovitice, što god mi o tome mislili, tako da će glasaći ovaj put ići na sigurno da ne izgube i ono što za sada imaju ali i gledaju malo u budćnost svjesni da će sadašnja vlast na državnoj raznii na idućim izborima izgubiti. Možda teško za shvatiti, ali je to tako.

New Report

Close