Dubrovnik dobiva novu kulturno-turističku destinaciju

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2016. u 13:07
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Odobreni iznos od 2,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava odnosi se na projekt pripreme dokumentacije za provedbu Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine.

ACI d.d. s ponosom objavljuje da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije službenim dopisom od 2. studenog potvrdilo da je projektni prijedlog ACI d.d., „SKALA – nova kulturno turistička destinacija u Komolcu, Dubrovnik“, uspješno prošao svih 7 faza evaluacijskog procesa bodovanja dodijele bespovratnih sredstava te je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo Odluku o financiranju projektnog prijedloga „SKALA – nova kulturno-turistička destinacija u Komolcu, Dubrovnik“ dodjelom bespovratnih sredstava u iznosu od 2,7 milijuna kuna.

Odobreni iznos od 2,7 milijuna kuna  bespovratnih sredstava odnosi se na projekt pripreme dokumentacije za provedbu Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine.

Po završetku provedbe projekta koji se odnosi na Grupu aktivnosti A odnosno izradu sve potrebne dokumentacije, ACI d.d. se namjerava prijaviti i na natječaj za grupu aktivnosti B, odnosno provedbu samog Integriranog programa obnove ljetnikovca Sorkočević.

ACI d.d. je u siječnju 2015. godine prema fondovima EU prijavio projekt obnove i rekonstrukcije svog ljetnikovca Sorkočević Skali u ACI marini Dubrovnik u Komolcu. Projekt je prijavljen kao integrirani i razvojni projekt pod nazivom „Skala – nova kulturno-turistička destinacija u Komolcu, Dubrovnik“.

Sredstva ukupne vrijednosti 380.000.000 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj namijenjena su pružanju potpora obnovi i revitalizaciji kulturne baštine kroz Integrirane razvojne programe temeljene na obnovi kulturne baštine koja podrazumijevaju ulaganje u kulturna dobra praćeno s komplementarnim razvojem dodatnih, primarno turističkih sadržaja/usluga s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Komentirajte prvi

New Report

Close