Država i Galovići prodaju oranicu za 2,34 mil. kn

Autor: Marija Brnić , 27. siječanj 2014. u 22:00
Natječaj je otvoren do 27. ožujka/FOTOLIA

Među 11 nekretnina koje se prodaju za 5,4 mil. kn prva u kojoj država ima suvlasnike.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) oglasio je prodaju jedanaest nekretnina za koje je ukupna početna cijena gotovo 5,4 milijuna kuna.

Uglavnom je riječ o pašnjacima i oranicama te o zemljištu unutar građevinskog područja, no jedna se nekretnina u natječaju posebno izdvaja. Prvi se put, naime, objavljuje zajednička ponuda za prodaju nekretnine u kojoj država ima suvlasnike. Konkretno, riječ je o oranici površine 3149 četvornih metara u Zagrebu, na području Žitnjaka, u kojoj država posjeduje tri šestine, dok po jednu šestinu u vlasništvu imaju Dražen, Mijo i Dragica Galović.

S obzirom na to da bez međusobnog dogovora suvlasnika nije moguće realizirati i stavljanje u funkciju nekretnine, postignut je kompromis o zajedničkom nastupu. Početna cijena koju privatni vlasnici i država postavljaju za tu nekretninu iznosi 2,34 milijuna kuna, a natječaj je otvoren dva mjeseca, do 27. ožujka. Ostale nekretnine koje država nudi u ovom krugu su na području Budrovca pokraj Đakova, Podravske Slatine, Petrinje, Baške vode, Vižinade i Žminja u Istri, Orahovice, te Čakovca, Šenkovca i Donjeg Vidovca u Međimurju.  

Komentirajte prvi

New Report

Close