Doživljaj aktivnog odmora u iskonskoj prirodi juga Istre

Autor: Sponzorirani članak , 08. prosinac 2014. u 10:50
Foto: TZG Pula

Na krajnjem jugu Istarskog poluotoka, smjestili su se gradovi Pula, Medulin, Fažana, Vodnjan i Ližnjan…

Na krajnjem jugu Istarskog poluotoka, smjestili su se gradovi Pula, Medulin, Fažana, Vodnjan i Ližnjan koji su savršen spoj antičke rimske, venecijanske i austrougarske kulture koja se miješala na ovim prostorima kroz godine.

Ovo je destinacija bogata muzejima i crkvama koje u potpunosti oživljavaju prošlost južnog dijela Istre i prikazuju je u realnom svijetlu. Najočuvaniji spomenik antičkog graditeljstva, rimski amfiteatar u Puli plijeni pozornost samom svojom pojavom, a ako ste pobornik suvremenog stila i ulične umjetnosti svakako posjetite Muzej Suvremene umjetnosti Istre u Puli.

Ova destinacija ima široku ponudu kroz sva godišnja doba i idealna je destinacija za sve željne aktivnog odmora u prirodi uz nezaboravne aktivnosti. Otkrijte brojne golf terene, istražite istarski poluotok jedrenjem ili kroz biciklističke staze. Potpuno je svejedno  jeste li početnik u potrazi za užitkom aktivnog odmora ili profesionalac koji održava formu, ovo podneblje nudi za svakog ponešto. Možete prošetati nekom od ruta na  350 kilometara staza ili biciklirati organizirano ili samostalno.

Netaknuta i očaravajuća priroda Rta Kamenjak

Posebne zanimljivosti krije Donji Kamenjak i medulinski arhipelag ( poznatiji kao Rt Kamenjak) koji je jedno od nezaobilaznih mjesta za posjet Istri. Ovakav krajolik se rijetko viđa, a tu su i brojne rijetke i endemične vrste biljaka i životinja. Posjetitelj se na Kamenjaku osjeća kao da se nalazi na kraju svijeta, a energija koju odašilje ovo prirodno netaknuto područje vrlo je intenzivna i posjetitelji mu se redovno vraćaju. Osim doživljaja iskonske prirode, posjetitelji na Kamenjaku mogu aktivno doživjeti područje svim osjetilima šetajući stazom dinosaura ili edukacijsko-poučnom stazom i upoznati se s prirodnim vrijednostima Kamenjaka, a ljubitelji rekreacije mogu se provozati biciklističkom stazom "Orhideja" i razgledati cijelo obalno područje ili pak roniti i razotkriti čudesan podmorski svijet Kamenjaka. 

Degustacije istarskih specijaliteta i vina

Od spremanja skromnih jela s jednostavnim namirnicama pa do specijaliteta nastalih pod utjecajem Venecije, južna Istra neodoljiv je spoj brojnih kulinarskih utjecaja. Specijalitete južne Istre potražite u brojnim restoranima i na prezentacijama tradicionalne kuhinje. U ovom predblagdanskom periodu posjetitelji će moći prisustvovati i degustaciji i prodaji autohtonih istarskih proizvoda na manifestaciji Mirisi i okusi Istre koja se održava na pulskoj tržnici 13.prosinca.

Više informacija na www.hrvatska365.eu

Facebook: www.facebook.com/croatia.hr

 

New Report

Close