Dok će 60 majki tražiti posao, za mališane besplatan vrtić

Autor: Agencija VLM , 06. rujan 2013. u 12:27
Thinkstock

Zainteresirane žene se trebaju prijaviti do 20. rujna, a mališani kreću u vrtić na Gazi od 1. listopada.

Šezdeset nezaposlenih žena u Karlovcu više neće morati brinuti kuda će sa svojim predškolcima u trenutku kada pokušavaju doći do toliko željenog radnog mjesta. Dok će one usvajati potrebna znanja i vještine za ulazak na tržište rada, njihovim će mališanima biti osiguran besplatan smještaj u Dječjem vrtiću Gaza.

 Bespovratni novac iz EU

 To će im biti omogućeno zahvaljujući najnovijem projektu Ženske grupe Korak “Preuzmite kontrolu, a mi ćemo skrb”. To je njihov peti europski projekt, četvrti s ciljem zapošljavanja u sklopu kojih je dosad radno mjesto pronašlo stotinjak žena.

Ovaj najnoviji će se provoditi u tri ciklusa po pet mjeseci. Zainteresirane se trebaju prijaviti do 20. rujna, a predškolci bi u vrtić trebali krenuti 1. listopada.

 – Dok će mališani biti u vrtiću s njihovim će se majkama raditi na povećanju njihovih vještina i mogućnosti, te im se dati vremena da traže zaposlenje. Ukoliko se majka tijekom projekta zaposli dobit će mogućnost da se dijete odmah uključi u redoviti program vrtića – objasnila je voditeljica projekta Violeta Vukobratović.

Hvalevrijedan projekt za koji su dobivena bespovratna sredstva EU u iznosu od 198.416,96 eura provodit će se u suradnji s Gradom Karlovcem, Dječjim vrtićem i Karlovačkim područnim uredom HZZ-a.

 Model za održivost

 – Drago mi je da možemo omogućiti prostor za boravak djece. U evidenciji imamo i dvadesetak roditelja, od kojih jedno ili oboje ne rade, pa nisu ispunili uvjete za upis u vrtić. Međutim, mnogi se takvi niti ne javljaju, jer ne ispunjavaju kriterije – napomenula je ravnateljica Dječjeg vrtića Karlovac Marina Gojak.

 Pročelnik Područnog ureda HZZ-a u Karlovcu Žarko Vukobrat podsjetio je da su nezaposlene majke među najranjivijom skupinom. U evidenciji je oko 900 žena s malodobnom djecom do 18 godina. Procjenjuje da je onih sa djecom do šest oko stotinu. Marina Stojkić Waazize ispred Grada najavila je da će se usporedo s trajanjem projekta tražiti modeli za njegovu daljnju održivost i u buduće.

Komentirajte prvi

New Report

Close