‘Dođite u Sisak i potpišite ugovor za pročistač voda’

Autor: Majda Žujo , 27. prosinac 2012. u 21:59
Dinko Pintarić, gradonačelnik Siska

Sisački gradonačelnik ljut jer se ugovor za projekt potpisuje u Zagrebu.

Gradonačelnik Siska Dinko Pintarić poslao je jučer otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću apelirajući da se ugovor o gradnji pročistača otpadnih voda grada Siska potpiše u tom gradu umjesto Zagrebu kako je planirano.

Radi se o projektu vrijednom 32,7 milijuna eura čija gradnja počinje 2013., a trebao bi omogućiti saniranje otpadnih voda koje teku u rijeke savskog sliva. To je trenutno i jedan od najznačajnijih projekata u Hrvatskoj koji se realizira uz pomoć fondova EU, sa 21,7 milijun eura iz IPA programa te 11 milijuna eura Europske banke za obnovu i razvoj. Pintarić smatra kako se potpisivanjem ugovora u Zagrebu hrvatskoj javnosti i građanima Siska šalje kriva poruka kojom se u prvi plan stavlja centar političke moći, a ne lokalna sredina i interesi građana koji će projekt poput pročistača i baštiniti, ali i financirati njegovu izgradnju. "Teško nam je vjerovati da se gradovi i jedinice lokalne uprave opet stavljaju na margine političkih i gospodarskih zbivanja u državi.

Posebno nam je žao što povodom ovog događaja niste našli vremena posjetiti Sisak čime biste pokazali da vam je stalo do stanovnika zaboravljenih gradova koje, čini se, više nitko ne želi posjetiti ni kada se u njima dogode dobre stvari", poručuje Pitarić. "Uvjereni smo kako bi se potpisivanjem ugovora u gradu čiji su stanovnici to i omogućili, javnosti poslala prava poruka da bez razvoja manjih sredina nema ni razvoja Hrvatske", dodaje. Što Vlada misli o ovom apelu do zaključenja broja nismo uspjeli doznati. 

Komentirajte prvi

New Report

Close