Dodijeljene energetske nagrade ‘Hrvoje Požar’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 05. srpanj 2013. u 15:48
Marko Lukunić/PIXSELL

Na današnjoj je svečnosti dodijeljeno i pet stipendija za stručni dio studija.

Predsjedniku Uprave Končar – Instituta za elektrotehniku Stjepanu Caru dodijeljena je danas ovogodišnja nagrada Zaklade "Hrvoje Požar" za stručni i znanstveni doprinos razvitku energetike, a na svečanosti u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti dodijeljene su i istoimene nagrade te stipendije najboljim studentima energetskog usmjerenja.

Car je, među ostalim, i izvanredni profesor na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER), dugogodišnji rukovoditelj u sustavu Končara i autor ili koautor više od 70 znanstvenih i stručnih radova s područja tehnologije energetike, član međunarodnog žirija za ocjenu inovacija u Ženevi, predsjednik Udruge inovatora Hrvatske i član Tehnologijskog vijeća HAZU-a, a dobitnik je niza nagrada.

Nagrade za izvrstan uspjeh u studiju energetskog usmjerenja pak dobile su studentice zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje (FSB) Tessa Uroić i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Vlatka Kos-Grabar te student osječkog Elektrotehničkog fakulteta Robert Brandalik.

Za posebno zapažen diplomski rad iz područja energetike nagradu "Hrvoje Požar" dobili su diplomant FSB-a Zlatko Bačelić Medić i Nikola Barić, koji je diplomirao na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu u Zagrebu.

Na današnjoj je svečnosti dodijeljeno i pet stipendija za stručni dio studija.

Nagrade je uručio predsjednik glavnog odbora zaklade Hrvoje Požar Goran Granić, koji se tom prilikom osvrnuo na trenutno stanje hrvatskog energetskog tržišta, kazavši da godine zaštite domaćih energetskih tvrtki zbog socijalnog mira od njih nisu učinile bolje, racionalnije, restrukturirane i dobro upravljane tvrtke s visokim investicijskim aktivnostima, već upravo suprotno.

Stoga je pozdravio nedavni odabir slovenske tvrtke za opskrbu električnom energijom državnih institucija, koja je, kazao je, slučajno postala kamen temeljac novih odnosa u energetici.

Na tvrtkama je sada da se same izbore za poslove kvalitetom svojih usluga i odnosom prema kupcima, što može postići i Hrvatska elektroprivreda ukoliko dobije prostora da izgradi svoju kvalitetu bez lošeg tutorstva, rekao je Granić.

Komentirajte prvi

New Report

Close