Dobre vijesti za umirovljenike: Evo kolika će vam biti povišica u travnju

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2017. u 10:26
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Prosječna radnička mirovina iznosi 2255 kuna.

Redovno travanjsko usklađivanje mirovina donijet će u prosjeku 15 kuna veće mirovine nego što su bile do sada.

Upravno vijeće državnog mirovinskog osiguranja povećalo je aktualnu vrijednost mirovine 0,65 posto, na 61,99 kuna – što donosi spomenuto povećanje od 15-ak kuna.

Prosječna radnička mirovina iznosi 2255 kuna. Povišica stiže u travnju, s razlikom za siječanj i veljaču, pa bi u tom mjesecu prosječna umirovljenička primanja mogla biti podebljana 45 kuna.

Inače, mirovine se usklađuju prema kretanju cijena i plaća u prethodnom polugodištu, koji su očito rasli manje nego što bi to željeli brojni umirovljenici, piše Večernji list.

Na sjednici je donesena i odluka o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža koja od ove godine iznosi 60,10 kuna, što znači da radnik koji 2017. godine ode u starosnu mirovinu s primjerice 30 godina staža ne može imati mirovinu manju od 1800 kuna. Također, donesena je odluka i o visini najniže mirovine hrvatskom branitelju za 2017. godinu i ona iznosi 2558,25 kuna.

Iduće povećanje mirovina trebalo bi biti u rujnu i ono bi zbog inflacije moglo biti jače od travanjske povišice.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Koliko će biti povećanje nama koji primamo mirovinu 890 Kn?

Dajte nam sada nekoliko savjeta kako pametno uložiti tolike novce na koje nismo računali. Imam i prijedlog da nam se ukine i ta milostinja kao i zdravstvena zaštita i da se sve dodijeli “braniteljima” koji se približavaju brojci od 600.000.

New Report

Close