Dobio otkaz u državnoj upravi jer je protuzakonito zaposlen

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2017. u 09:03
Foto: Thinkstock

Tijekom istrage je utvrđeno da je osumnjičeni navodno krivotvorio određene dokumente koje je priložio kao dokaz prilikom javljanja na javni natječaj za zaposlenje.

Kaznena prijava zbog krivotvorenja službenih isprava protiv bivšeg djelatnika Ureda državne uprave u Istarskoj županiji Žilberta Zubenice, posljedica je upravne inspekcije Ministarstva uprave u tom državnom uredu u Puli, piše Večernji list.

Utvrdili su da je Puljanin Žilbert Zubenica protuzakonito zaposlen na radno mjesto samostalnog upravnog referenta za opću upravu, bez propisanog potrebnog radnog iskustva na odgovarajućim poslovima. Tijekom istrage je utvrđeno da je Zubenica navodno krivotvorio određene dokumente koje je priložio kao dokaz prilikom javljanja na javni natječaj za zaposlenje.

Međutim, postupajući po zahtjevu Upravne inspekcije zatražena je dokumentacija iz HZMO-a iz koje je kasnije utvrđeno da podaci u potvrdi nisu vjerodostojni i u dijelu koji se odnosi na stručnu spremu za rad kod poslodavca Sokol Marić, jer u banci podataka stoji SSS, a u potvrdi koju je imenovani priložio uz javni natječaj pisalo je VSS.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close