Dalić definirala što je u srcu Agrokorovih problema

Autor: Tomislav Pili , 28. lipanj 2017. u 09:44
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

Olakšavanje izlaska na burzu malim i srednjim poduzećima ne znači da će se naš bankocentrični sustav promijeniti, smatra Dalić, već će osigurati da najžilaviji dio gospodarstva dođe do kapitala.

U srcu Agrokorovih problema je neadekvatno korporativno upravljanje, izjavila je ministrica gospodarstva i poduzetništva Martina Dalić obrativši se okupljenima na konferenciji SME Growth Market. Radi se o inicijativi Zagrebačke burze i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kojoj je cilj malim i srednjim tvrtkama značajno olakšati financiranje na tržištu kapitala.

Ministrica Dalić je ocijenila kako inicijativa dolazi u odličnom trenutku s obzirom da je 2016. donijela živost u području malih i srednjih tvrtki u pogledu rasta prihoda i dobiti.

"Da bi se takve aktivnosti nastavile, tvrtkama treba kapitala. Ova inicijativa predstavlja korak u rješavanju tog problema", smatra Dalić. 

No, dugoročni učinci mogu biti i na području poboljšanja transparentnosti i korporativnog upravljanja, a upravo je neadekvatno korporativno upravljanje u središtu Agrokorovih problema, kazala je Dalić. Olakšavanje izlaska na burzu malim i srednjim poduzećima pri tome ne znači da će se naš bankocentrični sustav promijeniti, dodala je ministrica, već će osigurati da najžilaviji dio gospodarstva dođe do kapitala. 
 

Komentari (3)
Pogledajte sve

gospodjo, upravo ste vi politicari sve ovo dozvoli i pustili da se sakrije dug od 13 mlrd EUR te da nase mirovina izgube 30% vrijednosti.
sada bi bilo barem malo korektno da jasno kazete da je ucinjenzlocin i kazneno gonite fond managere koji su unistili nase penzije i sve koju su doveli agrokor do ovdje.
to bi po meni bilo srce problema agrokora, jer spasioti nemret gotovo nista-doci ce do otpisa dugova, fiktivna dugovanja koja potjecu iz 2017 su vam vec sola i vi stavrnio nemate sto osim da barme malo raji date gusta pa ih slancite na preko 5 godina..

Ta se žena istinski trga ko sumanuta za taj Agrokor… Zašto nemam povjerenja u nju…….?
/ nemam odgovor na to /

Dok je u „središtu Agrokorovih problema, kako kaže Dalić, „neadekvatno korporativno upravljanje“ u središtu problema građana Hrvatske, već je a i biti će „spašavanje Agrokora“.
Sigurno bi bilo bolje da nije u to spašavanje utrošila „sve svoje znanje i svu svoju energiju“. Faktura tog „znanja i energije“ već je naslovljena na građane Hrvatske. Pitanje je samo visine i odgode plaćanja!!! To je faktura sa PDV-om. PDV-e te fakture ići će političkoj akademiji HDZ-a

New Report

Close