Coworking splitskim studentima za razvoj IT projekata

Autor: Poslovni dnevnik , 12. ožujak 2019. u 21:59
Direktor Centra Damir Brčić/MIRANDA ČIKOTIĆ/PIXSELL

U prostor na fakultetu Županija uložila 2 milijuna kuna.

Coworking centar – prostor s računalnom opremom u kojem će studenti razvijati svoje IT ideje i projekte otvoren je u utorak na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), a u njega je uloženo dva milijuna kuna.Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban tom je prigodom istaknuo da je takav centar potreban županiji.

"U ovom će se centru ubuduće crpiti kadrovski potencijal u IT sektoru koji nam nedostaju", rekao je Boban. Direktor tog centra Damir Brčić je istaknuo da je on važan za razvoj poduzetničkih projekata u IT sektoru jer tvrtke već pronalaze posao na stranim tržištima.

"Ono što nam nedostaje su infrastrukturni uvjeti i dodatnoga školovanog kadra, a to je sve ono što županija ovim projektom želi pojačati i omogućiti", rekao je Brčić.

Rektor splitskog Sveučilišta Dragan Ljutić je istaknuo kako je u pripremi potpisivanje ugovora s tvrtkom koja traži studente s tog sveučilišta. "U pripremi je potpisivanje ugovora gdje bi godišnje 30-40 naših studenata ta tvrtka primala u radni odnos", rekao je Ljutić.

Komentirajte prvi

New Report

Close