Češki brend za slastičarstvo stigao u Hrvatsku

Autor: Marta Duić , 20. veljača 2017. u 14:01
Kondenzirano mlijeko sastojak je slastičarskih glazura nalik ogledalu - 'mirror glaze'/M. L./PIXSELL

Grupacija Interlacto 25% proizvodnje izvozi po cijelom svijetu, a njihov bi se proizvod prvenstveno namijenjen slastičarstvu uskoro mogao naći i u maloprodaji.

Kondenzirano mlijeko, proizvod koji se u svijetu naveliko upotrebljava u slastičarstvu i ugostiteljstvu, intenzivnije se probija i na domaće tržište zahvaljujući Morani Jančiković iz tvrtke Janika pro, koja distribuira proizvode češke grupacije Interlacto Group.

Brend Condé, točnije ugušćeno kondenzirano mlijeko, samo je dio asortimana ove grupacije koja, osim što snabdijeva lokalno tržište, izvozi po cijelom svijetu. Ovo mlijeko ključan je sastojak staklenih glazura, tzv. mirror glaze, koje su prerasle u vodeći trend globalnog slastičarstva. Kako kaže Morana Jačinković, Condé je prvenstveno namijenjen HoReCa sektoru, a njezina tvrtka ga isporučuju diljem Hrvatske od zagrebačkih hotela poput Esplanade, slastičarnica poput M&M pa do krajnjeg juga i Dubrovačkih vrtova.

Suradnja s Česima je krenula kada je uvidjela potrebu za tim proizvodom, a budući da je i sama živjela u Češkoj pregovori su bili brzo gotovi.  "Osim što distribuiramo Condé, u pregovorima smo i za tržište maloprodaje jer mnogi kupci taj proizvod traže i na policama. Nadamo se da će pregovori ubrzo završiti, a do tada ih se može naći u prodavaonici Sve i svašta u Zagrebu", kaže Jačinković.

Filip Sochor, menadžer izvoza u Interlacto grupi kaže kako 25 % ukupne proizvodnje Interlacto grupe ide za izvoz. "Izvozimo u Kinu, zemlje Bliskog Istoka, SAD i cijelu Europu. Imamo suradnju s mljekarima i farmama, a mi iz Interlacto grupe zaduženi Amra Silajdžić za izvoz dok naši manji proizvođači unutar grupacije opskrbljuju lokalno tržište", pojasnio je Sochor. 

Komentirajte prvi

New Report

Close