“Brodi za našega čovika”: Dani hrvatske male brodogradnje

Autor: Agencija VLM , 24. travanj 2013. u 09:08
Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Brojni domaći proizvođači plovila iz cijele Hrvatske okupit će se od 25. do 28. travnja u marini hotela Le Meridien Lav.

Brojni domaći proizvođači plovila iz cijele Hrvatske okupit će se ponovno od 25. do 28. travnja u marini hotela Le Meridien Lav na 5. po redu Danima hrvatske male brodogradnje. 

Tijekom četverodnevne manifestacije predstavit će se 50-ak brodova iz svih krajeva Lijepe naše, odnosno oko 60 posto trenutačno aktivnih tvrtki i obrta u toj gospodarskoj grani. Ove godine su organizatori poseban naglasak stavili na hrvatske brodove koji se koriste u turizmu, kao što je brod domaćim ovogodišnje manifestacije, M/Y Navilux, jedinstven primjer nove linije motornih jedrenjaka potpuno proizvedenih u Hrvatskoj na kojem će se održavati predavanja i skupovi tijekom Dana hrvatske male brodogradnje. 

Još jedan uspješan turistički projekt hrvatskih brodara je i aluminijski katamaran tvrtke Adriatic Workboats, a polu-podmornica tvrtke Agena Marin ponovno će se predstaviti posjetiteljima i to s novim modelom koji će razveseliti najmlađe besplatnom vožnjama i razgledavanjem morskog dna. Dani hrvatske male brodogradnje uz samo predstavljanje najnovijih plovila, brodograditeljima su prilika za mnogobrojna zajednička druženja, razmjenu iskustava novih ideja i upravo je taj optimizam izraženiji ovdje kod nas nego na bilo kojoj sličnoj manifestaciji. 

– Ove godine smo ponosni što možemo predstaviti i primjere tradicijske brodogradnje, a poznati kalafati obitelji Bakica dolaze s prekrasnim brodom kojem su svojim vještinama i ljubavlju nakon godine obnove udahnuli sasvim novi život – izjavio je predsjednik udruge Dani Hrvatske male brodogradnje Branimir Matijaca.

Ulaz na Dane hrvatske male brodogradnje i ove je godine besplatan uz osiguran parking te probne vožnje svih plovila izloženih u moru. Radno vrijeme sajma je od 9 do 19 sati.

Komentirajte prvi

New Report

Close