Bez linija Zagreb-Priština i Dubrovnik-Rim

Autor: Poslovni dnevnik , 12. rujan 2016. u 21:59
U floti CA je 13 zrakoplova/Slavko Midžor/PIXSELL

U zimskom redu letenja nove linije, ali i redukcije.

Croatia Airlines (CA) uvodi novosti u zimski red letenja, koji počinje 30. listopada i vrijedi do 26. ožujka 2017. Na redovitoj međunarodnoj liniji Split – Rim uvode se dva dodatna leta, četvrtkom i nedjeljom. Novost su i dodatni međunarodni letovi na liniji Split – München, utorkom i četvrtkom, pa će na toj liniji zrakoplovi CA izravno letjeti svakoga dana u tjednu, osim subotom.

Uvođenjem dodatnog leta utorkom na liniji Zagreb – Kopenhagen broj tjednih letova na toj liniji povećava se s pet na šest. U zimskom redu letenja svoje će mjesto opet naći izravni međunarodni letovi na liniji Dubrovnik – Frankfurt, na kojoj će zrakoplovi letjeti tri puta tjedno – utorkom, četvrtkom i nedjeljom. Kako bi se otvorio prostor za uvođenje novih letova i mreža optimizirala u zimskom razdoblju, zrakoplovi CA ove zime neće letjeti na linijama Zagreb – Priština i Dubrovnik – Rim, priopćili su iz nacionalnoga avioprijevoznika.

Uoči ovogodišnje turističke sezone CA istodobno su uveli četiri nove međunarodne linije – iz Zagreba u Lisabon, Prag, Milano i Sankt Peterburg, što je pridonijelo rastu putničkog prometa, koji je u razdoblju siječanj – kolovoz 4% veći nego u istom lanjskom razddoblju. Ove godine očekuju oko 1.970.000 putnika, odnosno oko 6,5% više nego lani.  

Komentirajte prvi

New Report

Close