Autori splitske rive uklopit će Kaquarij u auto kamp

Napušten prostor auto kampa uz Koranu (Foto: Dominik Grgurić/Pixsell) Napušten prostor auto kampa uz Koranu (Foto: Dominik Grgurić/Pixsell)

Arhitekti imaju rok od pet mjeseci za izradu idejnog rješenja karlovačkog akvarija. Posao je vrijedan 1,078 milijuna kuna.

Ugledna zagrebačka tvrtka 3LHD, autor brojnih arhitektonskih zdanja, poput centra Zamet u Rijeci, mosta branitelja u Zagrebu, rive u Splitu ili Hotela Lone u Rovinju, bit će i autor karlovačkog turističko-športsko rekreacijskog centra Kaquarijum.

Naime, pobijedili su na natječaju za izradu tehničke dokumentacije, koja uključuje idejno rješenje, idejni projekt, glavni projekt i koordinaciju i objedinjavanje svih drugih projekata, vrijednu, s PDV-om 1,078 milijuna kuna.
Arhitekti će za pet mjeseci, u suradnji sa Gradom i županijskom Razvojnom agencijom, dogovoriti na koji način projekt, u kojem će biti deset velikih bazena od po 25 tona, tridesetak manjih bazena za endemske vrste, park, prijemna dvorana, restoran, ukupno 600 četvornih metara, uklopiti u prostor nesuđenog auto kampa uz Koranu. Gradonačelnik Karlovca, Damir Jelić, sa direktoricom tvrtke Romanom Ilić, potpisao je jučer ugovor o suradnji.

 – Projekt je jedan od sedam nacionalnih projekata koje podržava i sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i koji će biti financiran iz EU strukturnih fondova. U suradnji sa zagrebačkom tvrtkom, osmislit ćemo kako sadržaj Kaquarija uklopiti u postojeće objekte nekadašnjeg autokampa. To je idealan prostor, okružen rijekom, za projekt koji je jedinstven u čitavoj regiji - pojasnila je Marina Grčić iz gradske uprave. Iduće godine počet će gradnja, rekao je D. Jelić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve