Autori splitske rive uklopit će Kaquarij u auto kamp

Autor: Agencija VLM , 29. kolovoz 2013. u 14:37
Napušten prostor auto kampa uz Koranu (Foto: Dominik Grgurić/Pixsell)

Arhitekti imaju rok od pet mjeseci za izradu idejnog rješenja karlovačkog akvarija. Posao je vrijedan 1,078 milijuna kuna.

Ugledna zagrebačka tvrtka 3LHD, autor brojnih arhitektonskih zdanja, poput centra Zamet u Rijeci, mosta branitelja u Zagrebu, rive u Splitu ili Hotela Lone u Rovinju, bit će i autor karlovačkog turističko-športsko rekreacijskog centra Kaquarijum.

Naime, pobijedili su na natječaju za izradu tehničke dokumentacije, koja uključuje idejno rješenje, idejni projekt, glavni projekt i koordinaciju i objedinjavanje svih drugih projekata, vrijednu, s PDV-om 1,078 milijuna kuna.
Arhitekti će za pet mjeseci, u suradnji sa Gradom i županijskom Razvojnom agencijom, dogovoriti na koji način projekt, u kojem će biti deset velikih bazena od po 25 tona, tridesetak manjih bazena za endemske vrste, park, prijemna dvorana, restoran, ukupno 600 četvornih metara, uklopiti u prostor nesuđenog auto kampa uz Koranu. Gradonačelnik Karlovca, Damir Jelić, sa direktoricom tvrtke Romanom Ilić, potpisao je jučer ugovor o suradnji.

 – Projekt je jedan od sedam nacionalnih projekata koje podržava i sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja i koji će biti financiran iz EU strukturnih fondova. U suradnji sa zagrebačkom tvrtkom, osmislit ćemo kako sadržaj Kaquarija uklopiti u postojeće objekte nekadašnjeg autokampa. To je idealan prostor, okružen rijekom, za projekt koji je jedinstven u čitavoj regiji – pojasnila je Marina Grčić iz gradske uprave. Iduće godine počet će gradnja, rekao je D. Jelić.

Komentirajte prvi

New Report

Close