Atlantic odustao i od biznisa sa sportskom prehranom

Autor: Jadranka Dozan , 02. travanj 2019. u 22:00
Neven Vranković, potpredsjednik Atlantica/FOTO

Prvo su 2017. prodali dvije tvornice, sad Nijemcima prepuštaju brendove Multipower, Champ i Multaben.

Objavom da je s njemačkom kompanijom Genuport sklopila ugovor o prodaji brendova sportske i funkcionalne prehrane Multipower, Champ i Multaben, Atlantic grupa privela je kraju izlazak iz tog poslovnog segmenta.

Napuštanje programa sportske i aktivne prehrane, koji je prethodno bio jedno od šest strateških područja kompanije, započeto je prije dvije godine.

Tada je Atlantic, pomalo neočekivano, belgijskom Aminolabsu prodao novu tvornicu u Novoj Gradiški otvorenu samo dvije godine ranije, kao i proizvodno postrojenje u Njemačkoj. 

Njemačka kompanija kojoj je sada prepušten preostali dio operacija sportske i funkcionalne prehrane, dugogodišnji je partner Atlantica u distribuciji tih proizvoda, a prema priopćenju kompanije, lani je u tom segmentu ostvareno 133,7 milijuna kuna prihoda ili 2,5 posto ukupnih prodajnih prihoda Atlantic Grupe.

Dok je pri prodaji dviju tvornica 2017. bio obznanjen i iznos transakcije (oko 200 milijuna kuna), ovaj put dvije ugovorne strane nisu otkrile financijsku težinu "deala", tretiraju je kao poslovnu tajnu.

Neven Vranković, potpredsjednik Atlantic grupe za Korporativne aktivnosti, ističe da Genuport kao dosadašnji distributer "ulazi u vlasništvo tržišno etabliranih brendova s odličnim poznavanjem tržišta i potencijala tih marki i kao takav je bio logičan izbor za partnera".

Vjeruje i da će "predano nastaviti razvijati brendove s dugom tradicijom te ih još bolje pozicionirati na tom brzorastućem tržišnom segmentu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close