Američki investitor John R. Alm postao većinski vlasnik Finvest Corpa i Hotela Njivice

Foto: Pixsell Foto: Pixsell

Krajem ovog tjedna zaključeno je prvo poglavlje jedne od najkompleksnijih hrvatskih...

Nakon dugih no pokazalo se uspješnih pregovora, krajem ovog tjedna zaključeno je prvo poglavlje jedne od najkompleksnijih hrvatskih poslovnih priča, koja uključuje promjenu vlasničke strukture u društvu Finvest Corp d.d., kompaniji s dugom tradicijom u drvnoj industriji te u društvu Hoteli Njivice d.o.o., istaknutoj kompaniji u sektoru turizma.

Podsjetimo, unatoč kvalitetnim poslovnim temeljima i velikom razvojnom potencijalu, oba ova društva su se, zbog negativnih financijskih čimbenika i otežane gospodarske situacije u okruženju te s visokom razinom postojećih obveza, našla u postupcima predstečajne nagodbe, iz kojih je postalo razvidno da bez ulaska strateškog partnera i novih ulaganja u poslovanje, budućnost ovih društava neće imati pozitivan ishod.

S jučerašnjim danom, američki investitor John R. Alm postao je vlasnik 90.5 posto udjela u društvima Finvest Corp d.d. i Hotelima Njivice.  Zaključeni Ugovor o kupoprodaji dionica društva Finvest Corp d.d. i Ugovor o prijenosu poslovnih udjela Hotela Njivice d.o.o. stoga su konačan rezultat dugotrajnih pregovora s bivšim većinskim vlasnikom predmetnih kompanija Marijanom Filipovićem, kao i većinom ključnih vjerovnika obaju društava.  

„Hrvatska me kao zemlja oduševila već pri prvom posjetu. Dugo sam razmišljao kamo uložiti svoja znanja i kapital. Kako se, unatoč godinama koje su me odvele u službenu mirovinu, još uvijek ne osjećam dovoljno starim da bi prestao raditi, posebno me veseli otvaranje ovog novog poglavlja. Zadivljen sam profesionalnošću i stručnošću zaposlenika obje kompanije te sam uvjeren da zajedničkim snagama, potrebnim kapitalom i iskustvima danas uistinu započinjemo jednu lijepu poslovnu priču“, istakao je John R. Alm nakon dovršetka ovih transakcija.

Komentari (3)
 • dionis
  dionis 21:32 18.5.2015.

  Bojim se da ovaj simpa čovičić ulagač neće izdurati do kraja poslovne godine.Bumo vidli

 • Moller
  Moller 16:39 18.5.2015.

  jel' kupio i čika Marijanove konje

 • cubs
  cubs 12:37 18.5.2015.

  dobra te sreća pratila jer ćeš je trebati u ovoj državi administracije

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve