‘Ako se liječnicima dokaže da su propisivali nepotrebne lijekove, trebaju izgubiti licenciju’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. studeni 2012. u 18:04
Biljana Borzan (PXL)

Predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo Biljana Borzan izjavila je danas da osumnjičenim liječnicima u akciji “Hipokrat”, ako se dokaže da su propisivali lijekove koji pacijentima nisu bili potrebni, treba oduzeti licenciju.

Predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo Biljana Borzan izjavila je danas da osumnjičenim liječnicima u akciji "Hipokrat", ako se dokaže da su propisivali lijekove koji pacijentima nisu bili potrebni, treba oduzeti licenciju.

"Mi se, polažući Hipokratovu zakletvu, zaklinjemo da ćemo raditi uvijek u interesu pacijenta. Ako se dokaže suprotno, onda sam za oduzimanje licence", rekla je Biljana Borzan, doktorica medicine, specijalist medicine rada i sporta, dodajući kako se iskreno nada da se ne radi o tome.

Akcijom je bačena velika ljaga na medicinsku struku, ocijenila je, dodajući kako se nada da će se što prije rasvijetliti okolnosti i vidjeti je li se radilo o tome da su liječnici uzimali novac ili su još, uz to, ugrožavali i zdravlje pacijenata. "Nadam se da nije ovo drugo i da je motivacija bila samo financijska", rekla je.

"Očito da se u Hrvatskoj stvorila antikorupcijska klima, i to mi je drago jer pokazujemo zrelost kao društvo, i to da postoji društvo u kojemu nitko ne može raditi sve što se sjeti", rekla je Borzan novinarima u Hrvatskome saboru.

Predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora Željko Metelko složio se s Biljanom Borzan da bi liječnici trebali izgubiti licenciju ako se dokaže da su nepotrebno propisivali lijekove.

"To je velika medicinska pogreška, pored kriminala, ako se dokaže", ocijenio je Metelko i dodao kako kao predsjednik Hrvatskoga liječničkog zbora teško može vjerovati da se tako nešto dogodilo.

"Mislim da treba pričekati da se vidi što se zapravo dogodilo. Ne vjerujem da je to doseglo takve razmjere i to kao predsjednik zbora ne mogu prihvatiti", istaknuo je.

Komentirajte prvi

New Report

Close