Agrokoru 50 milijuna eura novog kredita

Autor: Poslovni dnevnik , 20. srpanj 2015. u 09:49
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Agrokor je sklopio 16. srpnja 2015. ugovor o kreditu između Agrokora d.d., kao korisnika kredita i Sberbank Europe AG, kao davatelja kredita i određenih povezanih društava kao jamaca…

Koncern Agrokor sklopio je u četvrtak ugovor o kreditu od 50 milijuna eura sa Sberbank Europe AG, pokazuju objave na Zagrebačkoj burzi nekoliko tvrtki iz sastava tog koncerna koje su jamci za taj kredit.

Agrokor je sklopio 16. srpnja 2015. ugovor o kreditu između Agrokora d.d., kao korisnika kredita i Sberbank Europe AG, kao davatelja kredita i određenih povezanih društava kao jamaca, navodi se u obavijestima triju tvrtki, članica koncerna Agrokor, objavljenim na Zagrebačkoj burzi.

Ukupan iznos glavnice kredita je 50 milijuna eura, kredit je odobren s krajnjim rokom povrata od 18 mjeseci od dana sklapanja ugovora o kreditu. Jamstvo za taj kredit preuzelo je nekoliko društva iz sastava koncerna Agrkokor. Tako su obavijesti o preuzimanju jamstva za obveze vladajućeg društva po ugovoru o tom kreditu objavili u petak poslije podne na Zagrebačkoj burzi Ledo, PIK Vinkovci i Zvijezda. 

Komentari (4)
Pogledajte sve


ne znam kada tesco upada u preuzimanje ..

Nikada, oni su u ogromnim problemima.

ne znam kada tesco upada u preuzimanje ..


Jednog dana i ne tako daleko i ovaj koncern će "popapati" Evropa sa svojim bankarima.

Kad mu više ne odobre novi kredit.

Jednog dana i ne tako daleko i ovaj koncern će “popapati” Evropa sa svojim bankarima.

New Report

Close