‘Agrokor pokušava pronaći model za povećanje likvidnosti’

Autor: Poslovni.hr/H , 18. ožujak 2017. u 08:39
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić kazao je u subotu da Agrokor pokušava pronaći model za povećanje likvidnosti te da je prihvatljiv stav Uprave tvrtke da se najveći naglasak stavi na odnos prema dobavljačima i zaposlenicima.

"Upoznati smo s informacijama da se pokušava pronaći model za povećanje likvidnosti kako bi Agrokor uredno podmirivao svoje obveze. Očekujemo da se vlasnik kompanije i vjerovnici usuglase o svim bitnim aspektima važnim za poslovanje tvrtke", kazao je Marić u razgovoru za Jutarnji list.

Nedavno je Vlada održala sastanak s predstavnicima Agrokora, a Marić kaže da je "za nas prihvatljiv stav Uprave kompanije prema kojemu je najveći naglasak u kratkom roku stavljen na odnos prema dobavljačima i zaposlenicima".

Pritom je ponovno demantirao napise u medijima o dugu Agrokora na ime poreza na dodanu vrijednost od 800 milijuna eura.

"Mogu samo potvrditi da Agrokor ne uživa nikakav povlašteni status te da se prema njemu, kao i prema svim poreznim obveznicima, poduzimaju zakonom predviđene mjere za potpunu i pravodobnu naplatu poreznih obveza", kazao je Marić za Jutarnji list.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Stav uprave da se najveći naglasak stavi na odnos prema dobavljačima i zaposlenicima. Za dobavljače se sve zna. Što se tiče zaposlenika u Jamnici od 300 ljudi u administraciji 150 dobilo otkaz. Plaće nema iako je uvijek do 15. Kod zadnje reforme poreza na dohodak kod svih u čitavom koncernu kojima bi se povećala neto plaća smanjen bruto da bi neto ostao isti. Marić je bistar dečko a o svemu dobro informiran pa mu je jasno da je Todorić- party gotov. Samo ostalo ko zna kolko u Švicarskoj. Neće biti bukse, naravno. Toga kod nas za takve nema

New Report

Close