4 velika projekta: Otvara se put za investicije od oko tri milijarde kuna

Foto: Duško Marušić / Pixsell Foto: Duško Marušić / Pixsell

Prihvaćeni su prijedlozi odluke o izmjenama i dopunama Ugovora o koncesiji za financiranje, građenje, upravljanje i održavanje "Jadranske autoceste".

Svi najavljeni projekti vezani za Grad Pulu i Istarsku županiju amenovala je Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici održanoj u Puli, piše Glas Istre.

Prihvaćeni su tako, možda jedni od najvažnijih projekata za Puli i Istarsku županiji, oni koji se tiču "sudbine" Muzila, Hidrobaze i Saccorgiane te Velikog Brijuna.

U ta četiri projekta koji bi nakon prenamjene i uz ugovore između lokalne samouprave i Republike Hrvatske trebali postati turističke lokacije, po procjenama bi se uložilo ukupno 3 milijarde kuna.

Nadalje, prihvaćeni su prijedlozi odluke o izmjenama i dopunama Ugovora o koncesiji za financiranje, građenje, upravljanje i održavanje "Jadranske autoceste" – dionica: Dragonja - Pula i Kanfanar - Pazin - Matulji te prijedlog zaključka o obnovi ili izgradnji zamjenskog mosta preko rijeke Dragonje kod GP Kaštel – Dragonja. Prihvaćen je i prijedlog zaključka u vezi s realizacijom projekta rekonstrukcije državne ceste na dionici GP Plovanija - Buje u duljini od 7,8 kilometara te prijedlog zaključka o iskazivanju namjere za darovanje dijela Vojnog letjelišta Pula Općini Ližnjan. Prihvaćen je nadalje, prijedlog zaključka u vezi s rješavanjem problematike plasmana goriva iz otpada iz centara za gospodarenje otpadom te prijedlog zaključka u vezi s uključivanjem jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u projekt eKomunikacije na općinskim i trgovačkim sudovima u Republici Hrvatskoj.

Komentari (1)
  • purCo
    purCo 10:28 14.9.2018.

    kako se nisu sjetili izmijeniti naziv u Jadranske antifašističke ceste,
    kako su se jučer nabacivali jedni drugima antifašizmom i zaslugama, pomislih da je neki skup u Jajcu

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!