24 sata plakatom ismijala odredbu o 25.000 riječi

Autor: Poslovni.hr , 28. lipanj 2013. u 16:43
Plakat 24 sata

Da bi ostvarili pravo na 5 % PDV-a, dnevne će novine ubuduće svaki dan morati objavljivati informaciju koliko se tiskanih riječi nalazi u tom broju.

 Da bi ostvarili pravo na 5 % PDV-a, dnevne će novine ubuduće svaki dan morati objavljivati informaciju koliko se tiskanih riječi nalazi u tom broju. I sama Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica Porezne uprave, priznala je nedavno da je odredba o 25.000 riječi izazvala "dosta kontroverzija", no kazala je da je takvo zakonsko rješenje predložilo Ministarstvo kulture.

Također, Ministarstvo kulture će biti zaduženo i za provedbu tog dijela zakona te će dva puta godišnje kontrolirati broj riječi u dnevnim novinama. Ministarstvo kulture kontrolirat će i statute redakcija, koji su također za plaćanje 5 % PDV-a.

Jutros su u Zagrebu osvanuli plakati 24sata, koji odgovara na ovaj novi apsurdni zakon: "Od sada s više od 25.000 riječi! Uvijek u službi građana, a ne političara", kaže slogan ove dnevne novine,  a u uglu u logotipu posuđenom od SDP-ova Plana 21 piše: 'Jer je Zoki to tražio!'. 

Komentari (7)
Pogledajte sve

Tako to počinje – brojanjem riječi. A kad je birokratski aparat već oformljen, partijskim veleumovima uskoro pada na pamet i nova zadaća: “ispravljanje” riječi. A uskoro zatim i brisanje riječi. Pohvale generalnom sekretaru se naravno nikada ne brišu, a te riječi se broje dvostruko. I odmah bivate nagrađeni i poreznim olakšicama.

a jes duhovit plakat,kao i te “novine”[emo_plazi]

Inače, Nada Čavlović-Smiljanec doista je smiješna kada misli da ćemo povjerovati da Ministarstvo financija šljivi Ministarstvo kulture koje ionako vodi HNS-ov kadar.

A dobro znamo kako su HNS-ovci minirali više prijedloga Linićeva ministarstva.

Ozapa, za tebe dolje kapa!

Majstor si!

New Report

Close