100.000 
kuna nude onima koji se odluče doseliti u Vrbovsko

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2018. u 18:35
FOTO: Goran Kovačić/Pixsell

Ovdje prije sedam-osam godina nitko nije radio, praktično svi su bili pod ovrhama, osim onih koji su radili u državnim službama.

Kako riješiti problem demografije, koja udara nemilosrdno, pogotovo u manjim mjestima gdje je manjak stanovnika pa tako i radnika posebno vidljiv? Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić ima sjajnu ideju. Sa po 100.000 kuna subvencionirat će kupnju deset kuća na području grada. Sve od 1. siječnja iduće godine, piše Večernji list.

"Sada dobru kuću u Vrbovskom možete kupiti za 30-40 tisuća eura. Imamo dosta ljudi koji već u Vrbovskom rade, no ovdje ne žive. Prvenstveno njima namijenjena ta mjera. Želimo naš grad repopulirati, neka prednost imaju oni koji već ovdje rade, kasnije i oni koji se žele doseliti i započeti vlastiti posao. Deset obitelji koje se jave na natječaj i zadovolje uvjete dobit će po 100.000 kuna za kupnju novog doma u našem gradu. A praznih kuća ovdje imamo na desetke, pa neka onda netko u njima i živi. Tih milijun kuna pronaći ćemo, otvorit ćemo mjesta u proračunu", govori Mufić, neovisni gradonačelnik Vrbovskog. Njegov je grad između dva popisa stanovništva izgubio oko tisuću stanovnika. Velik je to udarac za gradić, koji je malo drukčiji od ostalih u Hrvatskoj.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Komentari (2)
Pogledajte sve

bila bi mi čast i zadovoljstvo živjeti u gradu s takvim poštenim, radišnim i darežljivim ljudima…. ALI… MOJ Gradonačelnik još je pošteniji i darežljiviji!

a čije to pare dijeli taj šerif i u čijem su vlasništvu trenutno ti novi domovi? loša investicija, ahahaha

New Report

Close